Huis van de week: Je moet wel een béétje van tuinieren houden…

14 november 2014 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Het Huis van de Week staat aan de rand van de gewilde wijk Bornholm in Hoofddorp: aan Musholm 149. Het is een ruime 2-onder-1-kap woning met aangebouwde garage op een zeer groot stuk eigen grond van zo'n 430 vierkante meter.

"En dat betekent een flinke tuin", vertelt Patrice, "30 meter diep en 9 meter breed. De tuin is aangelegd door een architect. Veel groen, een vijver, twee terrassen, een appelboom…. De buren hebben ook zo'n grote tuin en omdat ook het Haarlemmermeerse Bos hier aan de overkant ligt, zijn er altijd ontzettend veel vogels. Ik noem het altijd 'de tuin van de vogels'. En omdat de tuin zo groot is en wij geen overburen hebben, is er eigenlijk de hele dag door zon. Iemand die van tuinieren houdt, kan zich hier helemaal uitleven, want er is natuurlijk ook volop ruimte voor een moestuin."

Niet alleen de tuin is groot, het huis ook!

"Het huis is gebouwd in 1993", vertelt Patrice verder. "Het is niet alleen een groot huis, het is ook heel breed. Dit hele rijtje huizen is verschillend. Dat kon in die tijd allemaal. Er zijn 5 grote slaapkamers: op de eerste verdieping zijn er aan de achterzijde twee en voor is een derde slaapkamer met een vaste kast. De badkamer aan de voorzijde heeft een ligbad, een wandcloset, een douchecabine en een wastafel met meubel. Alle slaapkamers hebben rolluiken. Op de tweede verdieping zijn de overige twee slaapkamers, beide met een forse dakkapel. Dit huis kenmerkt zich door ruimte. Zowel binnen als buiten. Dat vind ik echt de grootste charme van dit huis. De woonkamer is tuingericht, uitgebouwd, met een schuifpui naar de achtertuin. Onder de laminaatvloer ligt nog een plavuizen vloer met vloerverwarming. Aan de straatkant is de halfopen keuken met een granieten werkblad, een apothekerskast en voorzien van diverse apparatuur, zoals een inductie kookplaat, hete luchtoven, koel-/vriescombinatie en uiteraard een afzuigkap. Het is een verschrikkelijk fijn huis, maar ik woon hier alleen en het is nu echt veel te groot.

Wat ik al eerder zei, er is ruimte, ruimte en nog eens ruimte. De garage is destijds al vanuit de bouw verlengd en beschikt over een kanteldeur en een loopdeur naar de achtertuin. In de garage is elektriciteit, water en verwarming aanwezig. Maar er is ook voldoende ruimte om 2 auto's op eigen terrein te parkeren. Ook de voortuin is groot. Je hebt hier echt het idee dat je 'buiten' woont, want het is hier ook rustig. Voor de deur is het verkeersluw, maar je loopt de straat uit en daar is dan gelijk de halte van de R-Net busverbinding; 24 uur per dag reizen richting, Haarlem, Schiphol en Amsterdam. Ik neem zelf ook steeds vaker de bus, het werkt perfect. Maar je bent ook heel snel op de uitvalswegen naar de grote steden en Schiphol. Scholen en een winkelcentrum is in de directe omgeving, Hoofddorp centrum is hooguit 8 minuten fietsen en het Haarlemmermeerse Bos ligt aan de overkant. Zowel het huis als de tuin verkeren in een prima staat van onderhoud en is met vijf slaapkamers, een grote garage en een grote tuin ideaal voor mensen die binnen en buiten veel ruimte zoeken. En mocht het dan toch nog te klein zijn, dan zijn er ook nog legio verbouw-, aanbouw- en uitbouwmogelijkheden."

Voor meer informatie:

www.hoekstraenvaneck.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie