snel - effectief - veilig

20 november 2014 om 00:00 Ondernemend

Veel vrouwen maar ook mannen hebben last van rode gesprongen adertjes in het gezicht. Dit heet couperose. Maar wat is couperose eigenlijk?

In onze huid zit, net als in de rest van ons lichaam, een netwerk van bloedvaten. Van grote bloedvaten tot hele kleintjes (haarvaatjes). Deze haarvaatjes spelen een belangrijke rol bij de uitwisseling van zuurstof en voedingsstoffen en de regeling van de temperatuur in de huid. Ze verwijden als we het warm hebben. Hierdoor kan de warmte naar buiten en koelt de huid af. En ze vernauwen (trekken samen) bij kou om warmte vast te houden.

Als dit mechanisme is verstoord, zijn de vaatjes zichtbaar als rode lijntjes onder het huidoppervlak. Het vaatje is verwijd en niet meer in staat het bloed voort te stuwen. Couperose wordt cosmetisch als storend ervaren. Het komt vaak voor op de wangen, de neus maar komt ook voor op grotere delen van het gezicht en op het decolleté.

Omdat chronisch verwijde vaatjes niet meer mee doen in het uitwisselingsproces, kunnen ze veilig worden verwijderd. De meest effectieve behandeling voor couperose is een laserbehandeling omdat het slagingspercentage 80% is en omdat door de verfijnde techniek van de laser precies het specifieke vaatje verwijderd wordt.

Bij hogere concentraties van bloed in de vaatjes zoals bij spider angioma's (uitlopers in de vorm van een spin) en cherry angioma's (kleine rode bloedpuntjes op gezicht of lichaam) komt het voor dat een tweede behandeling nodig is.

Laserlicht is een bijzondere vorm van licht met als belangrijkste kenmerken de unieke golflengte en de hoge concentratie van energie. Laserlicht werkt op oxy-hemoglobine (rode bloedkleurstof), water en pigment. Voor deze behandeling wordt een laser gekozen die de rode kleurstof van het bloed zoekt en deze verwarmt. Shot voor shot worden de vaatjes met de laser verwarmd. De vaatwand wordt hierdoor beschadigd, het vat trekt dicht en is uiteindelijk niet meer zichtbaar. Ook steelwratjes en spinnetjes kunnen snel en effectief met de laser worden verwijderd. De behandeling is zowel geschikt voor vrouwen als voor mannen. In de meeste gevallen is 1 behandeling van 10 minuten nodig (€ 171,-).

ByLaser is het al 15 jaar bestaande cosmedische lasercentrum op de Kruisweg 937C in Hoofddorp. ByLaser biedt een totaalpakket behandelingen aan voor ontharing, verwijderen van couperose, pigmentvlekken en beenvaatjes en tatoeages. Voor een vrijblijvend informatiegesprek of een afspraak: (023) 563 54 28.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie