Huis van de week: Een bijzonder huis op een geweldige locatie!

28 november 2014 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Het Huis van de Week is een prachtige patiowoning aan de Fruittuinen 89 in Hoofddorp. De Fruittuinen is bijzonder wijkje, op steenworp afstand van het centrum. Zeker deze woning is bijzonder met uitzicht richting het Hoofddorpse Wandelbos.

"Het is een heerlijk stukje Hoofddorp", vertelt Hilda. "Ik ben aan de Kruisweg geboren en getogen. Ik ben er eentje van Tuning, Herman, onze oude wethouder, is mijn kleine broertje…. De historische boomgaard Fruittuinen, waar deze wijk naar is vernoemd, ken ik al vanaf mijn jeugd. Het is het restant van een demonstratiebedrijf voor fruitteelt. Dit bedrijf had als doel om de mogelijkheden van fruitteelt in Haarlemmermeer te onderzoeken. Zowel de Fruittuinen als het Wandelbos zijn destijds aangelegd door de Heidemij met behulp van circa 300 werklozen. Het Wandelbos is een proefproject is geweest voor de aanleg van het Amsterdamse Bos. En iedereen mag gratis fruit plukken in de Fruittuinen.

Maar terug naar het huis, want daar gaat het uiteindelijk om…. Mijn man en ik hebben het in 2001 gekocht. Het was een zogenaamd 50+ huis. En het is echt een heerlijk huis. Helaas heeft mijn man er niet lang van kunnen genieten, hij is in 2003 overleden. We zijn nu ruim 10 jaar verder en ik word er ook niet jonger op. Het huis is voor mij alleen te groot. Vandaar dat ik nu maar de knoop heb doorgehakt om het te verkopen. Het is hier echt ideaal wonen met werkelijk waar alles op loopafstand en toch rustig. Parkeren voor de deur en een garage die inpandig bereikbaar is. In de patio is het genieten: bij de eerste zonnestralen zit je uit de wind in het zonnetje. En voor de echte zonaanbidders is het dakterras een uitkomst, de hele dag zon! De woning is prima onderhouden en praktisch ingedeeld. Echt een bijzonder huis op een geweldige locatie!"

De woning heeft een speelse indeling; de royale woonkeuken is voorzien van luxe Siemens inbouwapparatuur. De woonkamer is royaal (circa 40m²), heerlijk licht en heeft een fraaie gashaard en zicht op de patio. Er is tevens een ruime trap-/provisiekast aanwezig. De hal en de keuken zijn voorzien van siergrind met vloerverwarming, de woonkamer met laminaat in 'leisteenlook'. Vanuit de hal komt men in de inpandig bereikbare garage met elektrisch te openen deur en wateraansluiting.

Op de eerste verdieping is een royale slaapkamer met een vaste kastenwand. "Vroeger waren het twee slaapkamers", vertelt Hilda verder. "De tussenwand is zo weer geplaatst. Verder is er een tweede (slaap)kamer en een kast aan de overloop met de opstelplaats van de cv ketel plus de wasmachineaansluiting. De badkamer is volledig betegeld en beschikt over een wastafel, handdoekradiator, wandcloset en douchecabine. Heerlijk zonnig dakterras met glazen hek als afscherming. Op dit terras is de gehele dag de zon. Maar de Patio is ook een heerlijk plekje om te zitten. Het is volledig bestraat, er is een buitenkraan en elektrisch bedienbaar zonnescherm.

Zoals ik al zei, je woont hier op loopafstand van het Wandelbos, dichtbij het NS station, het centrum, de bioscoop en het theater! Hier tegenover ligt de Piratenwijk. Het is echt een heerlijke rustige buurt om te wonen."

Voor meer informatie:

www.meermklrs.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie