Een feministische zoektocht naar de vrouw in het oeuvre van Shakespeare

28 november 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - De websearch 'Hamlet' levert binnen 0,27 seconden 56.000.000 hits op. Na 'Cassandra' en 'Lady M' gaat Annemarie de Bruijn op zoek naar de man waar niemand ooit over lijkt uitgepraat. Er zijn academische studies gemaakt, complottheorieën bedacht en vele interpretaties ten tonele gevoerd. Maar Hamlet, Prins van Denemarken, blijft een niet te doorgronden raadsel. Als Deense detective neemt Annemarie u mee in haar zoektocht. Via de beste vriend van Hamlet, Horatio, weet ze het dichtst bij de man te komen die velen zo intrigeert en ontdekt dat ze meer gemeen hebben dan ze had voorzien. 'Lost in Denmark' is te zien op vrijdag 12 december om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Hamlet gezien door de ogen van Horatio. De eerste ondergaat het noodlot, de tweede is de 'storyteller'. Tijdens het The Hague Shakespeare Festival speelde actrice Annemarie de Bruijn een boeiende performance over het altijddurende raadsel dat Hamlet is, verklaard door zijn vriend Horatio. Annemarie de Bruijn maakt met haar gezelschap Het Vijfde Bedrijf nieuwe toneelteksten geïnspireerd op klassieke literatuur. In 'Lost in Denmark' wordt niet alleen het verhaal van Hamlet verteld, maar ook een eigentijds verhaal over manische depressiviteit en psychose; hoe het is om dit te hebben en hoe het is om een geliefde hieraan ten onder te zien gaan.

"Lost in Denmark is zover ik weet de eerste liefdesverklaring aan het internet in het Nederlandse toneel…. een prachtige tekst en knap extravert spel'' (Kester Freriks, Theaterkrant november 2013 ****).

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 12 december - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie