Verfrissend en vlijmscherp cabaret in 'Code Rood' van Patrick Nederkoorn

28 november 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - "Een enerverende rit, vlijmscherp, schaterlach en onbehagen": de pers is unaniem laaiend enthousiast over 'Code Rood' van nieuwkomer Patrick Nederkoorn. In zijn eerste avondvullende solo probeert hij zich staande te houden in een hysterische wereld. 'Code Rood' is te zien op zaterdag 13 december om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Door de grote stroom aan nieuwsfeiten en de vrijheid tot het maken van alle keuzes die je wilt, heeft hij steeds minder overzicht. Is het daar nou ook al oorlog? Blijken ze er in die sector ook al malafide methodes op na te houden? En kan hij zijn moeder straks nog gewoon naar een bejaardenhuis brengen of kan ie maar beter nu alvast een kussen tegen haar gezicht duwen. Waar is hij in godsnaam beland? Door in het gevlij te willen komen van zo ongeveer iedereen op aarde is hij volkomen van zichzelf vervreemd.

Als een wervelwind vertelt Patrick Nederkoorn over zijn politieke carrière, zijn verbroken relatie, over 'Boer zoekt vrouw'. En over hoe hij steeds weer op een T-splitsing komt: kiest hij zijn eigen weg of gaat hij met de massa mee? "Wie met zoveel lef en overtuiging op het podium staat verdient vooral een groot, onzelfzuchtig applaus." (Cabaret.nl ****).

Patrick Nederkoorn studeerde aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en speelde onder andere al vele malen mee in De Cabaretpoel. Nederkoorn verweeft zijn persoonlijke verhalen met de actualiteit. Over zijn voorstelling 'De Ontsteking' schreven recensenten: "Het is intelligent, geëngageerd cabaret zoals dat de afgelopen jaren nauwelijks door de nieuwe generatie wordt gemaakt." Daarnaast treedt Patrick regelmatig op als dagvoorzitter of presentator. En is hij tevens bedenker van de 'De Stand van Zaken'. Een actuele talkshow in verschillende theaters, waarin hij lokale prominenten aan zijn stamtafel ontvangt. De afgelopen acht jaar was hij tevens zeer actief in de politiek. Dit voorjaar legde hij zijn taken als fractievoorzitter neer om zich volledig te kunnen gaan richten op het cabaretvak.

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 13 december - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie