Chopin, Mozart en Schumann komen tot leven met Regina Albrink

28 november 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Al vele jaren geeft Regina een kerstrecital in Het Concertgebouw Amsterdam. Altijd is dit concert uitverkocht en trekt het bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar zal ze haar kerstrecital ook in Hoofddorp ten gehore brengen. Het kerstconcert van Regina Albrink is op vrijdag 19 december om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Op het programma staan onder andere werken van Mozart, Schumann en Chopin. Regina Albrink gaf onlangs recitals in Thailand waar haar spel werd omschreven als hypnotiserend, schitterend van klank en adembenemend. Haar opleiding kreeg ze in Amsterdam en Boedapest en inmiddels heeft ze vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Zo trad ze op in de serie 'Jonge Nederlanders' en met orkest in de Alte Oper in Frankfurt.

Behalve de 'Turkse mars' is er nog iets bijzonders aan de Mozart-sonate waar Regina Albrink haar recital mee begint: een prachtig eerste thema, waarop wonderbaarlijk wordt gevarieerd. De mars klinkt zonder de extra noten die er tegenwoordig vaak bij worden gespeeld zeker zo opwindend. Wat daarna komt, de 'Kreisleriana' van Schumann, toont dat Albrink ook zeker uit de voeten kan met werken die buiten het klassieke genre vallen.

Het daarop volgende stuk, 'The Last Hope', werd naar verluidt door Gottschalk op Cuba geïmproviseerd aan het ziekbed van zijn gastvrouw en had een enorm succes in de Verenigde Staten. De onweerstaanbare melodie heeft ervoor gezorgd dat het tot op heden een ware kerstklassieker is. Naast Gottschalk speelt zij een paar van de mooiste composities van de man die zich met grote waardering over Gottschalk uitliet: Frédéric Chopin, een componist waar Albrink zelf ook niets dan bewondering voor heeft. Vorig jaar stond zij samen met acteur Klaas Hofstra in De Meerse met de biografische voorstelling 'Chopin en zijn verlangen'.

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 19 december - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie