Afbeelding
Koen van Weel

Raadsvragen over negeren burgemeester bij stroomstoring Schiphol

2 mei 2018 om 10:22 lokaal

HOOFDDORP De fracties van Forza! en Onafhankelijk Liberaal Haarlemmermeer (OLH) hebben het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over het negeren van burgemeester Onno Hoes bij de grote stroomstoring afgelopen weekend op Schiphol. Beide partijen willen weten hoe het kan dat er belangrijke beslissingen zijn genomen zonder de burgemeester.

Naar aanleiding van de stroomstoring besloten Schiphol zelf en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) de toegang naar de luchthaven geheel af te sluiten.  Daardoor ontstond zo'n grote chaos dat mensen werd aangeraden om überhaupt niet naar de luchthaven te komen.

De afritten naar de luchthaven werden afgesloten en het treinverkeer stilgelegd.Veel toegangswegen naar het vliegveld waren overvol. Dit leidde tot gevaarlijke situaties, omdat mensen op de vluchtstrook werden afgezet en lopend naar Schiphol gingen.

De burgemeester van Haarlemmermeer is de eerst verantwoordelijke als er op Schiphol sprake is van een crisis. Diverse media meldden echter deze week dat Onno Hoes niet betrokken is geweest bij het crisisoverleg. De gemeente is pas achteraf ingelicht.

Forza! en Onafhankelijk Liberaal vinden dat niet kunnen. Hun fractievoorzitters Paul Meijer en Kees van der Linden hebben het college in spoedvragen om opheldering gevraagd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie