Plesmanhoek heeft Martin Schröderboom

29 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP- Luchtvaartpionier Martin Schröder heeft vanmorgen een appelboom geplant in het Lions Smulbos in recreatiegebied Plesmanhoek. Niet zo maar een appelboom, want toen de Ecolette eenmaal stevig in de speciale boomgrond stond kreeg de oprichter van Martinair te horen dat de boom zijn naam zal dragen: de Martin Schröderboom.

In de koude oostenwind vond vervolgens nog een speciaal moment plaats: de doop van de boom. Deze eer was weggelegd voor Tineke Schröder die de boom besprenkelde met appelcider en de naar haar man genoemde boom een prachtige bloei toewenste. Ter afsluiting van de ceremonie sloeg Martin Schröder met vaste hand de steunpalen de grond in.

De appelboom van het ras Ecolette is de laatste van het grote aantal fruitbomen en bessenstruiken dat de vijf Lionsclubs die in Haarlemmermeer actief zijn, de afgelopen jaren in het recreatiegebied hebben geplant. Het betreft een gezamenlijk project van Haarlemmermeer Host, Haarlemmermeer Ringvaart, Haarlemmermeer XXY, Lisse/De oude Duinen en Lions Schiphol.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie