SVOW verspeelt zekere overwinning

30 november 2014 om 00:00 Sport

WETERINGBRUG - Ze waren er heel dichtbij, de eerste overwinning van dit zeer waarschijnlijk laatste seizoen in Weteringbrug. De fusiebespreking met vv.Alkmania is nl. in een verregaand stadium. Tot de laatste minuut van de officiële speeltijd met 3-1 voorstaan en het dan toch uit handen geven. Vooraf de derby tegen een andere laagvlieger, het "Veense" Dosr, was er het nodige vertrouwen. Na negen nederlagen was vorige week het eerste puntje binnengehaald. Vanaf de eerste minuut zijn de dertigers en broers, Maarten en Thijs van der Meer de gevaarlijkste spelers van Svow.

Tot echte kansen leidt het niet. In de 28e minuut krijgt Ton den Dekker een lage schuiver niet klemvast. De terugspringende bal wordt eenvoudig ingetikt, 0-1. Na rust ontbrandt de wedstrijd met een overigens voetbaltechnisch laagstaand niveau. Pascal van der Meer (geen broer van) raakt van afstand de lat. In de 60e min. maakt de stevige spits FrederikUitdenbogaard de 1-1.

In de 70e min. komt SVOW verdiend op een 2-1 voorsprong. Een achterwaartse kopbal van Thijs van der Meer uit een voorzet Roel van den Heiligenberg. In de 80e min. lijkt de wedstrijd beslist als Tim Wesselius vanaf de stip 3-1 maakt, nadat invaller Kenn van Leeuwen was neergelegd. Tot overmaat van ramp gaat het in de twee laatste minuten van de wedstrijd alsnog tweemaal mis, 3-3! Trainer André Markus: "We lopen op een dun lijntje. Bij een tegenslag kruipt de angst in de ploeg. Het seizoen snel afmaken. 't Is op!"