Pancratius doet zichzelf opnieuw tekort

30 november 2014 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - Vorige week behaalde Pancratius een schlemielig gelijkspel tegen Wasmeer en ook vandaag is de eindstand 3 - 3. Opnieuw had Pancratius meer verdiend. Trainer Bart Jansen voorspelde een moeilijke wedstrijd tegen een 'stug' legmeervogels en daarin kreeg hij gelijk. Het is Legmeervogels dat via de razendsnelle Jordy de Groot op 1 - 0 komt. Hij gelooft in een dieptepass en verschalkt doelman Rogier Schrama. Dan gaat Pancratius voetballen en dat kan het ook met technici als Bobby Bosma, Niels Vahlkamp, Danny van Ingen en Ralf Fenne. Legmeervogels laat zich terugzakken en hoopt op een counter.

Pas in de 37e minuut komt Pancratius op gelijke hoogte. Na een aanval over veel schijven komt uiteindelijk Joel Panka in balbezit. Hij kan schieten, maar ziet dat Van Ingen er beter voorstaat. 5 minuten daarna krijgt Vahlkamp het op zijn heupen. Hij schiet van grote afstand de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. Pancratius gaat met een verdiende 2 - 1 voorsprong rusten.

In de 2e helft voetbalt Legmeervogels wat meer van het eigen doel af. Pancratius blijft de betere ploeg en beloont zich via een (dubieuze) strafschop met een 3 - 1 voorsprong. Niet veel later is het alweer 3 -2 als Legmeervogels er via een razendsnelle counter uitkomt. Pancratius denkt de wedstrijd te kunnen uitspelen en heeft daarbij nog steeds het beste van het spel. Toch komt Legmeervogels in de 88e minuut nog langszij. Opnieuw is Jordy de Groot koel en behendig als hij een voorzet meeneemt en keeper Schrama opnieuw passeert. Balen voor Pancratius, maar voor de neutrale toeschouwer was het wel genieten geblazen.