Nieuw-Vennep heeft nu eigen kerstmarkt

30 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP- Na maanden van voorbereiding zal op het Harmonieplein op vrijdagavond 19 december de eerste Vennepse kerstmarkt verrijzen. Wethouder Derk Reneman zal om 19 uur de officiele opening verrichten. Velen hebben zich ingespannen om er een groot succes van te maken. Het wordt een evenement voor het hele gezin met veel muziek. Speciaal voor de voedselbank. Voorzitter Hans de Bats: "Het is geweldig dat iedereen belangeloos meedoet om mensen die het minder hebben te helpen. Zodat dit jaar iedereen in de Haarlemmermeer een goede kerst kan vieren."

Twee jaar geleden werd door de RotaryClub Haarlemmermeer 1852 in samenwerking met Pier-K een muzikaal kerstprogramma samengesteld in het Pier-K gebouw. De opbrengsten gingen toen ook naar de Voedselbank. Alex de Leeuw, een van de initiatiefnemers van de kerstmarkt zegt: "We wilden weer iets organiseren, maar dan grootser aangepakt. We vinden het belangrijk om de voedselbank meer onder de aandacht te brengen. Ongeveer 300 mensen in de Haarlemmermeer zijn afhankelijk van de voedselbank om in hun levensonderhoud te voorzien. En dat is best veel. De overgrote meerderheid bestaat uit kinderen met hun moeder."

Draagvlak

De Rotaryclub Haarlemmermeer 1852, Pier K, de Muziekkoepel-commissie en het Venneperhart hebben nu hun krachten gebundeld om samen iets moois neer te zetten en te zorgen voor een breed draagvlak. "Het bijzondere is dat iedereen belangeloos meedoet, zowel de meewerkende organisatie alsook de artiesten. Pier K stelt tijdens de markt ruimtes beschikbaar. En de Muziekkoepel-commissie geeft medewerking om de muziekkoepel te gebruiken. Ensembles en musici zorgen vervolgens voor een gevarieerd muzikaal programma van big band tot smartlappenkoor. En de winkeliers van het Venneperhart en uit andere plaatsen uit de Haarlemmermeer zullen vele kramen bemannen. De Rotaryclub tot slot, organiseert het geheel en brengt mensen en organisaties bij elkaar."

Kerststukjes, chocolade, erwtensoep, glühwein, warme chocolademelk en veel kerst-cadeautjes. Bezoekers vinden het allemaal op de eerste Vennepse kerstmarkt. "En er zullen ook kraampjes zijn met Haarlemmermeerse producten zoals De Brugpieper, een in de Haarlemmermeer geteelde aardappel, jam van Hoeve De Vogel, Kaas van Van Wees en fruit van de Olmenhorst, " vult De Leeuw aan. "We hopen op veel aanloop van mensen uit de gehele regio en hopen er een jaarlijkse traditie van te maken."

Kerstbrood

De Bats: "De Voedselbank krijgt een speciale kraam, waar bezoekers van de kerstmarkt levensmiddelen kunnen doneren. Vrijwilligers van de uitdeelploeg in Nieuw-Vennep zullen alles in ontvangst nemen. We hopen natuurlijk dat alle bezoekers levensmiddelen van huis meenemen voor het goede doel. De voedselbank heeft ook een boodschappenlijstje. Op de markt kunnen ook artikelen gekocht worden om dat vervolgens af te staan aan klanten van de Voedselbank. Het zou fijn zijn als er veel oliebollenmeel, poedersuiker en bakolie gekocht wordt. En kerstbrood of kerststol is ook heel welkom! Andere jaren kregen onze klanten pas halverwege januari een stuk kerstbrood, dat niet door de supermarkten en bakkerijen werd verkocht. Het zou geweldig zijn, als we dit jaar vlak voor Kerstmis al een kerstbrood kunnen geven." De Leeuw: "We consumeren veel. Wat is nou fijner, zeker nu met Kerstmis, om te delen met de Voedselbank?"

Vuurkorven

Het Harmonieplein zal geheel in stijl worden aangekleed met vele lichtjes en vuurkorven her en der verspreid. En ook de kerstbomen, gratis geleverd door kerstbomenspecialist André van Wees, ontbreken niet. Het plein zal sprookjesachtig en romantisch aandoen. Voor de jongere kinderen loopt de Kerstman rond. De jonge bezoekers kunnen ook met hem op de foto. "Ik waardeer het enorm dat de organisatie van deze kerstmarkt voor iedereen in de Haarlemmermeer er een vrolijke kerst van wil maken! "De kerstmarkt wordt gehouden op de laatste dag van de week waarin alle regionale omroepen door heel Nederland aandacht vragen voor alle 160 voedselbanken in Nederland. Dat maakt het nog specialer," aldus De Bats.

Muziekprogramma tijdens de Kerstmarkt

De Symfonie

19.00 - 20.30 Jazz 'n More

Muziekkoepel

18.20 - 19.00 Smartlappenkoor 'Droger kan niet'

19.20 - 20.05 Shantykoor 'De Marconisten'

20.30 - 21.15 Smartlappenkoor 'Droger kan niet'

21.30 - 22.00 Shantykoor 'De Marconisten'

Theaterzaal Pier K

19.10 -19-30 Zangeres Hiltje La Grouw

20.30 - 21.15 Big Band Haarlemmermeer

Café Pier K

21.00 - 22.00 Jazz 'n More

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie