Een prachtige kerstviering met de Wolga Kozakken in De Meerse

8 december 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - Of we een witte kerst krijgen weten we niet, maar mooi en sfeervol wordt het zeker. Al is het maar dankzij de Wolga Kozakken, die met hun Kerstconcert voor een aangename verlichting van de donkere decemberdagen zorgen. Wolga Kozakken is te zien op maandag 22 december om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Dit professionele Kozakkenkoor is mede door het internationale repertoire zonder twijfel uniek. De prachtige ritmische muziek, uitgevoerd door virtuoze solisten en het warme en loepzuivere geluid van de tenoren, zonder enige geluidsversterking, maken dat de Kozakkenliederen bij het publiek een onvergetelijke indruk achterlaten. Hun weergaloze kerstconcerten zijn inmiddels een echte traditie geworden in de Nederlandse kerken en concertzalen. De traditie van hun muziek en zang, brengt de sfeer die men bij een Kerstviering verwacht.

Het Russische koor staat onder leiding van Alexandre Petrow, opvolger van de legendarische oprichter Tripolitow. Het repertoire van de Wolga Kozakken bestaat niet alleen uit Russische kerstliederen, maar ook uit populaire nummers als o.a. 'Kalinka', 'Wolga Bootsman' en 'Stenka Rasin'. Bovendien hebben zij het internationaal repertoire uitgebreid met 's werelds meest geliefde kerst melodieën zoals o.a. 'White Christmas'.

De Meerse grote zaal

Maandag 22 december - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie