Komst restaurant Venneperhout dichterbij

9 december 2014 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Het heeft lang geduurd, maar eindelijk zit er schot in de komst van een restaurant in Venneperhout. Veel obstakels moesten overwonnen worden. Nog deze maand zal ondernemer Robert Elsendoorn, eigenaar van Langs Berg en Dal in Noordwijk, de contracten ondertekenen met Staatsbosbeheer.

Krijn Goudzwaard, voorzitter van de Wijkraad Getsewoud, is blij dat alles in een stroomversnelling is gekomen nadat het College enkele weken terug een werkbezoek heeft gebracht aan Getsewoud. "Wij dachten al geruime tijd, er komt een restaurant. In een wijk als Getsewoud met veel gezinnen en kinderen is er zeker behoefte om dichtbij huis te kunnen recreëren en daarna iets te kunnen drinken en eten. Maar het schoot niet op. Toen Staatsbosbeheer twee jaar geleden de selectieronde uitschreef voor geïnteresseerde ondernemers, hadden we de verwachting dat er vrij snel daarna iets zou gebeuren. Maar dat bleek niet zo te zijn."

Hobbels

De wijkraad heeft vervolgens regelmatig bij gemeente en Staatsbosbeheer geïnformeerd. Echt concrete antwoorden werden niet gegeven. De selectie is nog niet afgerond, de onderhandelingen liepen nog, lieten betrokkenen herhaaldelijk weten. Na contact met de ondernemer zelf werd het Wijkraad Getsewoud duidelijk wat de grootste hobbels waren. De voorwaarden voor de pachtovereenkomst waren onduidelijk en ook de (financiële) verplichtingen naar de gemeente waren niet goed in beeld gebracht.

"Toen het College op werkbezoek kwam, hebben we een aantal onderwerpen besproken waaronder de staat van Venneperhout en of het mogelijk was om belemmeringen weg te nemen voor de ondernemer. Je moet het een enthousiastee ondernemer die voor extra werkgelegenheid zorgt in de huidige tijd zeker niet te lastig maken."

"De paden van Venneperhout zijn slecht onderhouden. Als het geregend heeft staan ze blank. Maar Staatsbosbeheer heeft laten weten 140.000 euro tekort te komen om Venneperhout goed te kunnen onderhouden. Staatsbosbeheer is nu aan het onderzoeken naar andere mogelijkheden om geld te verdienen. Ook worden er gesprekken gevoerd met het Tweede Huis om mensen met een beperking een rol te geven in het onderhouden van Venneperhout.. Daarnaast heeft de gemeente tijdens het werkbezoek toegezegd om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn. Zij heeft laten weten dat Venneperhout belangrijk is voor de omgeving," aldus Goudzwaard namens de Wijkraad.

Lange adem

Er zit nu tegen het eind van het jaar dus volop beweging in Venneperhout. Ondernemer Elsendoorn durft echter nog niet te zeggen wanneer gestart wordt met de bouw van het restaurant. "Er is pas één drempel genomen. Nu is het afwachten of er bezwaren komen. Je moet als ondernemer een lange adem hebben, maar dat hebben we."

Het restaurant, dat in de volksmond het pannenkoekenhuis wordt genoemd, zal echter veel breder georiënteerd zijn. Behalve pannenkoeken kan men er straks ook terecht voor zakelijke lunches en a la carte. Het gaat Venneper Lodge heten en zal gebouwd worden in een landelijke stijl die past in de landelijke omgeving. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de contracten op korte termijn getekend worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie