Hoofddorp krabbelde weer op

9 december 2014 om 00:00 Sport

Scheidsrechter geniet van strijdbaar duel

HOOFDDORP - Op voorhand werd wel enige strijd verwacht tussen SV Hoofddorp en het Amsterdamse NVC. Beide teams hadden de punten keihard nodig om uit de gevarenzone te blijven. En dus was scheidsrechter Meekes uit Almere voorbereid op een pittig duel.

Door Marco van Rooijen

"Ter voorbereiding heb ik me verdiept in beide ploegen, ik lees verslagen en ik kijk uiteraard naar de ranglijst. Op basis daarvan mag je wel enige strijd verwachten", vertelde Meekes, die 16 jaar ervaring heeft als scheidsrechter en nu alweer 5 jaar op 2e klasse niveau fluit. Zijn ambitie is om ooit nog eens op hoofdklasse-niveau te fluiten.

De verwachte strijd kwam er ook afgelopen zondag. Maar gemeen werd het nooit en dat was ook de verdienste van scheidsrechter Meekes. Hij was constant waar de bal was, liet doorspelen waar mogelijk en durfde het ook aan om op eigen waarneming af te gaan. En dus overrulede hij met enige regelmaat de grensrechter wanneer deze ten onrechte voor buitenspel vlagde. Van de kant van Hoofddorp liet trainer Simons zich regelmatig verbaal gelden. Maar ook hij bleef daarbij letterlijk en figuurlijk keurig binnen de lijnen: "Iets giftiger Jelmer" en "Draai open Rainer", coaching waar een speler wat aan heeft.

Hoofddorp en NVC waren de eerste 30 minuten aan elkaar gewaagd. Er werd om iedere bal gestreden, waarbij de keepers aan beide zijden konden toekijken, want kansen waren er nauwelijks.

Totdat opeens linksbuiten Jasper de Bie het in de 31e minuut op zijn heupen kreeg. Hij wist een fraaie rush af te ronden met een onhoudbare schuiver. NVC zette vervolgens een tandje bij, wat opnieuw leidde tot een aantal mooie onderlinge duels. Middenvelder Rainer Sion van Hoofddorp was daarbij steeds de aanjager: "korter nu, ja nu!", liet hij steeds luid en duidelijk weten.

Tijdens de rust was scheidsrechter Meekes tevreden: "Het gaat goed zo, volgens mij heb ik alles onder controle. Ik verwacht nog wel wat doelpunten".

Als Meekes - die zijn natte kleding heeft verruild voor een droge outfit - de tweede helft opent, kiezen beide elftallen voor de aanval. Daarbij kregen ook de Amsterdamse bezoekers een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar Hoofddorp bleek zondag de slimmere en trefzekerder ploeg: in de 67e minuut kwam Jelmer de Winter na een razendsnel genomen vrije trap in balbezit waarna hij recht op de keeper kon aflopen. Zijn schot was de doelman te machtig. Deze tegenslag kwam NVC niet meer te boven. Hoofddorp voetbalde zich vrij eenvoudig naar het eindsignaal van scheidsrechter Meekes. Deze was na afloop tevreden over het sportieve spel van beide ploegen. Hij moest af en toe wel streng optreden, vooral bij geklaag van spelers, maar hij kon het laten bij een paar gele kaarten. "West I is wat mij betreft een fijne regio om te fluiten, heel anders dan West II waar het er toch allemaal wat rauwer aan toegaat". Vervolgens beende hij snel naar zijn kleedkamer, want ook hij had behoefte aan een warme douche. Ondertussen was het groot feest in de kleedkamer van Hoofddorp dat zichzelf zondag een goede dienst bewees.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie