Mountainbikers kunnen los

9 december 2014 om 00:00 Sport

Spannende mtb-route in Groene Weelde

HOOFDDORP - Ze hebben hard gewerkt, maar ook hebben de ruim dertig vrijwilligers het koud gehad. Het uiteindelijke resultaat van een dag buffelen mag er zijn: in recreatiegebied de Groene Weelde ligt sinds zondag een uitdagende mountainbikeroute.

Door Frans Witteman

Uitdagend en spannend. Zo omschrijft Vincent Blaauw de route die sinds zondagmiddag op mountainbikers ligt te wachten. Hij staat met zijn bike aan de voet van Haarlemmermeers eigen mountain, de Big Spotters Hill. Het 40 meter hoge landmark is in het parcours opgenomen en is voor elke biker een geweldige uitdaging, weet Vincent zeker. Net als Tony's paadje, genoemd naar een vrijwilliger, het Pannenkoekenpaadje en het bosgebied tussen de Expo en de Drie Merenweg. "Deze drie gebieden veranderen vandaag in een spannende route en ook maken we de totale bewegwijzering in orde. Tony's paadje komt in een dicht begroeid gebied en uiteraard rekening houdend met de aanplant maken vrijwilligers er met snoeischaren en andere materieel een prachtige route."

Onder leiding van Remco Kroonsberg is een groepje vrijwilligers bezig het Pannenkoekenpaadje spannend te maken. "Op dit wat saaie rechte stuk langs de Drie Merenweg maken we vier hindernissen. De zogeheten Kom-bocht is net klaar. We hebben hem trouwens zojuist spontaan omgedoopt in Gromax-bocht. Als saluut aan het Vennepse verhuurbedrijf Gromax dat voor vandaag veel materieel beschikbaar heeft gesteld. Zoals die minigraafmachine die de sleuven aan het maken is waar de boomstammen in komen te liggen zodat je straks het gevoel hebt dat je over een wasbord rijdt." Met rode wangen van de kou bedient de 16-jarige Cas van Duijnhoven de machine. Met vaardige hand en toch is hij er vandaag voor het eerst mee in de weer.

Het initiatief van de aanleg van de mtb-route is afkomstig van Frans Steenbrink en Vincent Blaauw. Frans is voorzitter van Mountainbike Haarlemmermeer, Vincent is mede-bestuurslid van de vereniging. Vijf jaar geleden zat hij samen met Tony Bredewold bij de gemeente aan tafel met de vraag een mooie mtb-route te mogen maken. "Het draaide op niks uit totdat plotsklaps het licht ging schijnen. Beheerders van het gebied en de gemeente gaven toestemming, bedrijven stelden materieel beschikbaar en inmiddels hebben we 500 volgers op facebook. En een geweldige route waar iedereen gebruik van kan maken. Mountainbikers, zij hebben het onterechte etiket van hard rijdende schreeuwers in felle pakken, hebben nu hun eigen route. Iedereen is blij."

Voor meer: www.hcnieuws.nl.

Foto

Passen en meten voor het wasbord van boomstammen, onderdeel van het Pannenkoekenpaadje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie