9 december 2014 om 00:00 Sport

Ouderkerkers vieren overwinning als kampioenschap

NIEUW-VENNEP - Een prachtig sportcomplex, veel jeugdteams, een sfeervol businesshome en een heus teammanager. Kortom VVC is organisatorisch rijp voor een stap hogerop. In het veld schort er echter nog het nodige aan, om die stap sportief gezien te maken. De keurig in het clubcolbert gehesen Arie Jaap van Rijn, ooit zelf een begenadigd spelverdeler van de club: "Bij VVC regel ik alle zaken rond de selectie, daarnaast geef ik het dagelijks bestuur feedback over de technische staf. Toch even iets anders dan een 'leider'".

Leiderschap

Een leider in het veld is nu net datgene wat VVC tegen de matige middenmoter sv.Ouderkerk miste. Trainer Piet van Duijn tijdens de warming up van zijn team: "Ondanks het verlies van vorige week, zijn we nog steeds medekoploper. Zes punten erbij voor de winterstop is ons doel. Dus direct druk op de tegenstander."

Dat moet dan nog wel even door zijn spelers worden uitgevoerd. Als één speler dit wel zou moeten kunnen, is dat Patrick Duarte. Vorig seizoen nog spelend voor de amateur-kampioen Spakenburg. Hij gaf deze wedstrijd echter niet thuis. Hij onttrok zich veelal aan het spel en kwam alleen via de zijkant met individuele acties.

Irritaties

Nadat Duarte vlak voor rust een strafschop miste en VVC een minuut na rust op een 1-2 achterstand was gebracht, kwam de kwetsbaarheid van het team aan het licht. Aanvoerder Wouter Klootwijk solliciteerde bij de onzekere scheidsrechter naar een tweede gele kaart voor praten. Van Duijn stond op het punt hem te wisselen. Van Duijn: "Wouter is een speler met gif. Zeker na zijn eerste kaart was het een risico." Toch mocht de aanvoerder blijven staan.

VVC ging achterin één op één spelen. Iedere counter van Ouderkerk was gevaarlijk. Ondanks een aantal goede reddingen van keeper Thierry Wesseling was de 1-3 onvermijdelijk. Toch kwam VVC een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Nadat Van Groenigen eerst nog de paal had geraakt, volleerde hij na weer een afgemeten voorzet van Klootwijk, knap de 2-3 binnen. Zelfs de acht minuten extra tijd bracht VVC niet verder. Van Duijn: "Van zo'n tegenstander moet je gewoon winnen. We hebben zeker twee jaar nodig om onze ambities te verwezenlijken!"