Wijkraad wil bruisend buurtcentrum

9 december 2014 om 00:00 Sport

Vervolg van voorpagina.

"Dan zou je meer kunnen organiseren. In een nieuwe wijk heb je iets extra's nodig. In een oudere wijk is er vanzelf meer sociale cohesie tussen de bewoners. Iedereen kent elkaar en er zijn verenigingen die al lang bestaan. In een nieuwbouwwijk als Getsewoud is dat minder ontwikkeld. Na vijftien jaar begint het wel meer te leven, maar zoiets heeft tijd nodig", legt Goudzwaard uit. "En Iets anders waar we tegenaan lopen, is dat er weinig vrijwilligers beschikbaar zijn. In een nieuwe wijk wonen relatief veel tweeverdieners met jonge gezinnen, die er eerder op uit trekken om te recreëren."

Bruisend centrum

"We hebben behoefte aan iemand die zich inspant om meer activiteiten en evenementen in het centrum te krijgen. We hebben daar zelf de tijd niet voor. En ook al is er een enthousiast activiteitenteam dat al jaren van alles organiseert, het is onvoldoende om alle groepen te bereiken. We willen een bruisend buurtcentrum waar iedereen terecht kan. Een forse uitbreiding van het aantal uren van medewerkers van Maatvast zou een enorme vooruitgang betekenen."

Dikke voldoende

De wijk Getsewoud bestaat nu ongeveer vijftien jaar. Goudzwaard blikt graag terug. "De wijk scoort een dikke voldoende. Er gaan veel dingen goed. Er is een prima winkelcentrum voor de basisbehoeften, zonder leegstand en met een actieve winkeliersvereniging. De wijk heeft een hecht activiteitenteam. Er wordt jaarlijks een aantal evenementen georganiseerd zoals het wijkfeest, kindercarnaval, Halloween en de Koningsdag in het Lentepark. Ook de maandelijkse kinderdisco wordt druk bezocht. In het begin was er ontevredenheid over de groenvoorzieningen in de wijk. Maar het onderhoud is veel beter geworden. Getsewoud is een prima wijk om in te wonen, om naar school te gaan en naar de sportclub", benadrukt Goudzwaard.

De voorzitter is tevreden over het vaste overleg met de verschillende gebiedspartners, die verenigd zijn in het wijkplatform en gebiedsteam. Vertegenwoordigers van de wijkraad zitten maandelijks om de tafel met onder andere gemeente, politie, Maatvast en Meerwaarde en woningcorporaties. Zodoende weet de Wijkraad precies wat er speelt en kan daar adequaat op reageren. Verder is er om de drie jaar een wijkschouw. Bewoners worden nauw betrokken en geven aan waar verbeterpunten nodig zijn in de wijk. Goudzwaard: "Dat levert altijd veel reacties op. Belangrijk is dat punten niet alleen gesignaleerd worden, maar dat er ook daadwerkelijk iets meegedaan wordt. En dat is gelukkig het geval."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie