Dames Lotus sluiten 2015 winnend af

10 december 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In het laatste duel van dit jaar speelden de handbaldames van Lotus uit tegen KDO. Er werd met 22-18 gewonnen door de Hoofddorpers.

Ondanks de duidelijke instructies van coach Paul Knol, begonnen de Lotus dames erg stroef. Het doel was om gelijk in het begin van de wedstrijd een voorsprong te maken.

Maar ze werden in de derde minuut meteen wakker geschut en kwamen met 2-0 achter te staan.

Na een mooi doelpunt vanaf de cirkel van Tessa van Wooning kwam Lotus weer terug in het spel. Vanaf dit moment stond de verdediging sterk en werden de breaks dit keer goed uitgelopen en afgerond. Hierdoor liepen de Hoofddorpers uit tot een voorsprong van 13-6 in de rust.

Aan het begin van de tweede helft liepen beiden teams gelijk op tot een stand van 10-17. Helaas raakte de dames van SV Lotus in een kleine dip en stonden zij slechts 3 punten nog voor op KDO. Met nog tien minuten op de klok, kwamen de dames van SV Lotus weer volledig terug in hun spel. Met een aantal mooie breaks door met name Joyce van der Voort, Manouk Meijer en Tessa van Wooning wisten zij de wedstrijd uit te spelen en de twee punten mee te nemen naar Hoofddorp.