Bewegings en meditatie cursus in de Boskern.

10 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Bewegings en meditatie cursus in de Boskern.

Lang niets gedaan en stijfheid, pijnen en stram? Maak je lichaam weer gezond, vitaal en fit.

Op dinsdagavond 13 januari 2015 begint deze cursus. Er zijn 15 lessen in de periode januari tot en met mei 2015.

Tijd: 19.30-21.00 uur

Plaats: in wijkgebouw de Boskern aan het Liesbos 26 te Hoofddorp.

Deze bewegings-lessen zijn voor iedereen, die op een rustige manier het lichaam wil bewegen. Het is een les die zeker geschikt is als je een lange tijd niets meer hebt gedaan, of als je bijvoorbeeld het lichaam als gevoelig ervaart.

In deze lessen gaan we vooral zacht, rond en vloeiend bewegen en worden alle gewrichten op een rustige manier in beweging gezet. De oefeningen zijn heel eenvoudig en worden met een grote concentratie(bewustzijn) uitgevoerd.

Het is belangrijk om het lichaam te gaan leren voelen (bewust te worden), daarbij toch een klein beetje uit te dagen en tegelijkertijd te leren om niet over de eigen grenzen te gaan.

Tegenwoordig zijn de mensen vaak erg verstijfd en stram. Misschien wel omdat we ons weinig tijd gunnen om te ontspannen.

In deze lessen staat het leren ontspannen, dus het leren loslaten centraal. Dat kan zijn het loslaten van spierspanning maar ook het loslaten van patronen/gewoontes die je aangewend hebt en die je misschien niet meer nodig hebt.

Ik maak hierbij gebruik van mijn ervaring met Chinese oefeningen, Qigong genaamd. Ook besteed ik aandacht aan kleine meditatie oefeningen om de rust van binnenuit te leren ervaren en de gedachten naar de achtergrond te laten gaan.

Over het algemeen werken we afwisselend staande en zittend op een stoel, maar de staande oefeningen kunnen ook aangepast worden en zittend uitgevoerd worden.

De cursus bestaat uit 15 lessen van 1 ½ uur. Kosten zijn 165 euro incl. stencils.

Opgeven of info inwinnen kan bij Berthy van der Kwaak

Tel: 023-56.179.80

Of kijk ook eens op mijn website www.zhinengqigong-hoofddorp.nl en kom gratis een proefles doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie