Kinder Kerstfestival in de Rank te Nieuw Vennep

10 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Op woensdagavond 24 december gaan de deuren van de Protestantse Gemeente De Rank al vóór 19.00 uur open. Dan is er een kinderkerstfestival, een kerstnachtdienst op een kindvriendelijke tijd.

Het festival staat open voor iedereen, voor het hele gezin, ook voor opa's en oma's en alle mensen die de kerstnachtdienst een beetje laat vinden.

De Rank organiseert al jaren op de zondagmiddag voor Kerst een bijeenkomst voor kinderen in de leeftijd van de onderbouw van de basisschool. Met een verhaal, zingen en knutselen. Ook op Kerstmorgen is er ruime aandacht voor de kinderen. Wat ontbrak is een activiteit op de Kerstavond waar jonge gezinnen zich thuis voelen. In die behoefte voorziet nu het kinderkerstfestival.

Het gaat om een korte dienst van nog geen drie kwartier, in een sfeervolle kerk. De liederen zijn afgestemd op de kinderen. En natuurlijk is er het verhaal. "Meer dan 2000 jaar geleden had God een boodschap voor een jonge vrouw, een meisje nog. Dat ging niet via een mobieltje, zoals wij communiceren. God heeft namelijk de gewoonte om dan een engel te doen verschijnen. Met de boodschap van de engel begint het Kerstverhaal deze avond. Het wordt vervolgd met de verhalen dat Maria en Jozef naar Bethlehem moeten reizen en dat de engelen in het veld bij de herders komen. Tot slot verschijnt er een prachtig flonkerende ster aan de hemel die door drie koningen wordt opgemerkt."

Tussen de korte verhalen door luisteren de kinderen naar een speciaal voor de gelegenheid gevormd kinderkoor en zingen ze bekende Kerstliedjes. Na de dienst is iedereen uitgenodigd om gezellig warme chocolademelk te drinken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie