Een hengeltje uitwerpen vanaf het terras

12 december 2014 om 00:00 Ondernemend

NIEUW-VENNEP - Het Huis van de Week staat aan het randje van de populaire wijk Getsewoud-Zuid in Nieuw-Vennep, aan Flierveld 45. Een goed onderhouden en ruime tussenwoning met een terras boven het water aan de achterzijde, een diepe zonnige tuin aan de voorzijde en een zonnig en ruim dakterras. Janneke en Gert zijn de eerste bewoners en wonen hier nu twaalf jaar. Het zijn echte Haarlemmermeerders, Gert is geboren en getogen in Abbenes, Janneke komt uit Vijfhuizen.

"Wij hebben eigenlijk altijd in een vrijstaand huis gewoond", vertelt Gert. "En vreemd genoeg hebben we nog nooit zo veel privacy gehad als in dit huis. De huizen zijn op een zodanige manier geschakeld, dat je de buren pas ziet bij de brievenbus. Wij hebben er voor gekozen om aan de voorzijde geen tuin aan te leggen, maar alles te bestraten en mooie potten met planten neer te zetten. En je zit er heerlijk. Heel beschut, dus in het vroege voorjaar zitten wij al buiten met korte mouwen."

Via deze royale voortuin van zo'n 13 meter diep, komt men bij de voordeur. Vanuit de hal komt men direct in ruime en luxe open woonkeuken, voorzien van een granieten werkblad, een bar en diverse kwalitatieve inbouwapparatuur. Naast de keuken is een apart eetgedeelte met openslaande deuren naar de voortuin. Aan de andere kant is de woonkamer, voorzien van grote raampartijen waardoor men een prachtig uitzicht over het water heeft. Er staat een sfeervolle houtkachel en via de schuifpui komt men op het grote terras boven het water. En wat is er nu leuker om vanaf het terras een hengeltje uit te gooien?

"Het is echt een heel fijn huis", vertelt Janneke. "De keuken in het midden is ook ontzettend handig. Zeker als je gasten hebt. Of de kleinkinderen. Je kunt ze tijdens het kokkerellen altijd goed in de gaten houden. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers, waarvan er momenteel twee in gebruik zijn als kastenkamer en werkkamer. De badkamer hebben wij ook helemaal naar onze zin gemaakt. Compleet met een hoekligbad, douchecabine, wastafel in meubel en designradiator. Op de tweede verdieping is nog een ruime slaapkamer, een bergkamer en in een aparte ruimte zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger, de CV ketel en de zonneboiler. Wij hebben hier ook een klein keukentje. Als je lekker op het dakterras zit, hoef je niet elke keer naar beneden voor een kopje koffie. Er staat ook een ijskastje, dus we zijn daar van alle gemakken voorzien. Maar met name het was-gedeelte op twee hoog is de reden dat we besloten hebben het huis te verkopen. Nu kan het allemaal nog, traplopen is zeker nog geen probleem, maar we worden toch een beetje ouder. En voor we in een situatie terecht komen dat het niet meer kan, willen we graag naar een huis waar alles gelijkvloers is."

Gert vertelt verder: "De wijk is heel leuk opgezet, met een enorme variatie aan huizen. Verder zijn de straten auto-onvriendelijk, dus je hebt alleen maar bestemmingsverkeer. Er wonen hier ook veel jonge gezinnen. Voor de kinderen zijn er verschillende leuke speelveldjes in de wijk. Verder is parkeren geen probleem, we hebben een carport en er is dan ook nog ruimte voor een tweede auto op eigen terrein. Zelfs onze caravan kan er ook goed staan. En verder wonen we hier heel gunstig ten opzichte van openbare voorzieningen, openbaar vervoer en uitvalswegen. Maar ook scholen, winkelcentra, sportfaciliteiten en kinderdagverblijven, het is hier allemaal in de buurt. Het is hier rustig en heel gemoedelijk.

Voor meer informatie:

www.jeroenvandenboogaard.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie