Kagia knokt zich naar middenmoot

13 december 2014 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Met maar liefst vijf ex-Fc Lisse zaterdag selectiespelers heeft Kagia met 3-2 van het laagstaande Oegstgeest gewonnen. John Heuseveldt, die de honneurs van trainer Anton Wijsman deze middag waarnam (afwezig in verband met overlijden vader) vooraf: "We gaan spelen zoals ze dat altijd doen. We hebben goede middenvelders; dus 4-4-2!"

Uitblinkende verdedigende middenvelder Ruud Heuseveldt (broer van) verstuurt in de 13e minuut een prachtige dieptepass, waaruit spits Dirk-Jan Ligtenberg de 1-0 scoort. De verdediging van het jonge Kagia staat na een half uur spelen te slapen. De spits van Oegstgeest kan ongehinderd de 1-1 inkoppen. Rens Lamboo (ook ex- Lisse) krult in de 44e minuut een vrije schop van 25m in de bovenhoek 2-1.

De tweede helft brengt meer strijd dan voetbal. Doelman Sander Goudriaan van Kagia voorkomt tot tweemaal toe de gelijkmaker. De individuele klasse van Ruud Heuseveldt bepaalt deze middag het verschil. Na een prachtige balaanname 'hakt' hij in de 64e minuut achteloos de 3-1 binnen. Vervolgens houdt hij zijn ploeg verdedigend op de been. Met al zijn ijver kan hij de 3-2 een kwartier voor het eindsignaal, niet voorkomen. Na negentig zware minuten stappen de Heuseveldtjes voldaan van het kunstgras.

Stand-in John Heuseveldt over zijn uitblinkende broertje: "Ruud speelde vanmiddag best wel een aardige wedstrijd!" Dit alles natuurlijk met een vette knipoog, want in huize Heuseveldt wordt tijdens de winterstop heus nog wel over deze belangrijke overwinning nagepraat.