Frans Hoeks Sports keeperdag bij fc VVC in Nieuw-Vennep op woensdag 25 februari 2015.

14 december 2014 om 00:00 Activiteiten

Frans Hoek Keepersdag bij fc VVC

Onder leiding van Frans Hoek Sports en in samenwerking met de KNVB wordt op woensdag 25 februari 2015 (in de voorjaarsvakantie) een keeperspromotie- en trainingsdag gehouden bij fc VVC in Nieuw-Vennep.

Tijdens deze dag staat de keeper en het keepen in het middelpunt van de belangstelling en wordt er getraind, een onderlinge competitie afgewerkt, gekeken naar een keepersdemonstratie, geluncht met elkaar en met elkaar gepraat over het keepersvak. De keeperspromotie- en trainingsdag staat open voor alle keepers en keepsters vanaf 6 jaar. Tijdens de keeperspromotie- en trainingsdag staat het doelverdedigen centraal. De dag is bedoeld om inzicht en techniek bij te schaven en een leuke dag met andere keepers en keepsters te hebben. De sluitpost van een voetbalelftal blijft een éénling, die een specifieke en gerichte aanpak verdient.

Dagindeling

De dag begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur. Als eerste onderdeel staat de keepers een instructieprogramma te wachten. In groepen wordt een specifiek onderdeel van het keepen behandeld, in veel gevallen met behulp van een hulpmiddel, zoals de tjoek (= een veerkrachtig net). Hiermee kan een keeper als het ware zichzelf trainen. Het programma wordt aangepast aan de leeftijd. Na de trainingsochtend en de gezamenlijke lunch volgt nogmaals een training en daarna een 1-tegen-1 competitie, die leidt tot de verkiezing van beste keeper/keepster van het district in een aantal leeftijdscategorieën. De finalisten gaan door naar de landelijke finale om de titel Beste keeper/keepster van Nederland. Deze finale vindt jaarlijks plaats. Na een spectaculaire en zeer interessante demonstratie met spelers en keepers volgt een afsluiting waar vragen gesteld kunnen worden en de op die dag verdiende prijzen worden uitgereikt. De dag kent een wisselende inhoud, waarbij veel aspecten van het doelverdedigen aan de orde komen. Keepers en keepsters vanaf 6 jaar van verschillende niveaus kunnen tijdens deze dag (weer) een zetje in de juiste richting krijgen om goed en vooral gericht bezig te blijven.

De afgelopen jaren kenden soortgelijke dagen een groot aantal deelnemers en een uitstekende sfeer.

Tijdens deze dag kunnen keepers en keepsters kennis maken met de zo succesvolle en wereldwijd erkende aanpak van Frans Hoek.

Meer informatie is te vinden op de website van Frans Hoek Sports www.footbally.com of is op te vragen via keepersdagvvc@gmail.com. Geef je op en doe mee!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie