Kerstcircus Herman Renz mixt spektakel met romantiek

14 december 2014 om 00:00 Activiteiten

HAARLEMMERMEER - Kerst en circus zijn in Haarlem al 24 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden! Ook dit jaar presenteert Nederlands Nationaal Circus Herman Renz er haar kerstproductie waarin bijzondere circusacts gepresenteerd worden in een sfeervol aangekleed tentencomplex.

De editie van 2014 brengt verrassende circusacts naar Haarlem. Zo is er een uniek slangenmeisje uit Italië, dat haar lichaam in de meest onmogelijke houdingen weet te brengen, maar stralen er ook edele paarden en kleurrijke ara's in de nieuwe show die de titel 'Miracles' draagt.

Romance tussen hemel & aarde

Het meest bijzonder is de act van het Duo Exxtrem. De twee Bulgaarse topacrobaten Mecho & Mira creëerden een feeëriek verhaal tussen hemel en aarde. De -van origine- luchtacrobaten, ontwikkelden een spectaculair staaltje circuskunst, waarbij zij, vanaf 13 meter hoogte, duiken in een groot bassin met wel 5000 liter water. Daarbij vecht Mecho -de mannelijke helft van het duo -voor de liefde van zijn vrouwelijke partner. Met ingewikkelde poses die enorm veel energie kosten, laten ze een fysiek zware act zien. Het gegeven dat de acrobaten in het water duiken en vervolgens de lucht in gaan om daar acrobatische hoogstanden te vertonen, maakt het optreden voor beiden uitputtend. Het sprookje eindigt op sensationele wijze in een grote vlammenzee.

Voor het eerst in Nederland

Directeur Milko Steyvers is bijzonder trots op de samenwerking met Duo Exxtrem; 'We zagen deze act voor het eerst in een grote stuntshow in Duitsland, ik weet zeker dat niemand in Nederland dit ooit eerder gezien heeft. Speciaal voor Circus Herman Renz werd de act "reisbaar" gemaakt, immers, we touren 9 maanden door heel Nederland. Haarlem krijgt iets unieks te zien, daar ben ik van overtuigd! En direct na het Kerstcircus vliegt deze act naar Amerika, waar de artiesten een jaar te zien zullen zijn in een grote circusshow aldaar... er is internationale interesse! Dat is overigens onze grote uitdaging, we zoeken unieke circusacts, die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest.'

Kerstcircus Herman Renz is van 19 december t/m 4 januari 2015 te bewonderen aan de Veerplas tegenover Ikea. Er zijn dagelijks shows, met uitzondering van oudejaarsdag. Voor alle actuele informatie en speeltijden kijkt u op www.hermanrenz.nl. Reserveren kan direct; via 0909-50 30 060.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie