KDO onderbreekt goede reeks Zwanenburg

14 december 2014 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - Trainer Edwin Eefting heeft vandaag goede hoop op een goed resultaat en daarin lijkt hij gelijk te krijgen als Zwanenburg al na 6 minuten op voorsprong komt. Patrick Selvi rondt een schitterende voorzet van Melvin van den Bosch af met een boogbal over de KDO'se keeper. KDO is daarvan niet onder de indruk want binnen 2 minuten is de stand alweer gelijk. Verdedigend ziet Zwanenburg er dan niet goed uit, hoewel Mathijs van Rijn van KDO wel knap afrondt. Het spel golft daarna op en neer waarbij Zwanenburg wel het beste van het spel heeft. Patrick Selvi krijgt in de 15e minuut een schietkans, maar zijn schot mist de juiste richting. En dan is het uit het niets 1-2 voor KDO. Het krijgt een corner waarbij Zwanenburg staat te slapen. Verdediger Kas van KDO kan ongehinderd binnenkoppen. Zwanenburg voetbalt in die fase van de wedstrijd helemaal niet slecht. Maar het is KDO dat de grootste kansen krijgt. Zo moet het in de 30e minuut 1-3 worden, maar brengt keeper Poelsma nog redding.

Het is dan een open, maar wel erg slordige wedstrijd, vooral van de kant van Zwanenburg. Nog voor de rust valt de 1-3, opnieuw door zwak verdedigen van Zwanenburg. Met iets meer geluk valt voor de rust nog de 2-3, maar Patrick Selvi ziet zijn schot net naast de paal vliegen. Na de rust gooit KDO de wedstrijd al na 10 minuten in het slot. Het rondt een vloeiende aanval af met een ziedend schot door het midden, onhoudbaar voor keeper Poelsma. Daarna komt KDO nog wel met 10 man te staan, maar Zwanenburg kan, hoe vlijtig ook, nauwelijks nog gevaarlijk worden. Pas in de laatste minuten komt het nog het dichtst bij een tegentreffer, maar voorkomt keeper Onderwater van KDO met een katachtige reflex een tegentreffer. De uitslag van 1-4 is misschien licht geflatteerd, maar vandaag zat een gelijkspel of een overwinning er voor Zwanenburg eenvoudigweg niet in.