Kerstsamenzang Vijfhuizen druk bezocht

15 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN - Zingende mensen zijn blije mensen. De aloude wijsheid werd zondagmiddag maar weer eens onderstreept tijdens de jaarlijkse kerstsamenzang in Vijfhuizen. Volwassenen en kinderen, ze waren met velen naar het gezellige kerstplein naast de Verbondskerk gekomen.

Over kraamvisite hadden Jozef en Maria niet te klagen. Veel kinderen en ook ouders en grootouders kwamen een kijkje nemen in de stal waar het jonge stel, gezeten op een paar strobalen, vertederd naar hun 'kindje' in de voederbak keken. Ze waren moe, dat was goed aan ze te zien. Moe van de lange reis met hun ezel vanuit de Kooikersweg, moe van alle drukte om zich heen.

'Wij komen tesamen' is dan ook een heel toepasselijk openingslied dat het volgepakte plein onder leiding van dirigent Ingrid Prins richting wolkeloze hemel laat klinken. Met op de achtergrond de heerlijke geur van knappend vuur, vers kerstbrood, warme chocolademelk en gloeiwijn. Dit jaar een grote vocale ondersteuning want naast de traditionele medewerking van het plaatselijke VOC (B)engelenkoor zingen ook de koren Hosanna uit Vijfhuizen en Inter Nos uit Halfweg mee. Voor de koperblazers geen probleem. Zij laten zich luid en duidelijk horen. Maar als de 9-jarige Neil Saouma Veira de microfoon krijgt om het kerstverhaal voor te lezen, zwijgen ook zij. Neil doet het voortreffelijk. Hij heeft geen last van plankenkoorts en verhaalt de grote gebeurtenis die destijds in Bethlehem plaatsvond, zonder haperen.

De organisatoren en de vele vrijwilligers zijn tevreden. "In korte tijd moest er veel gebeuren, maar met elkaar hebben we er weer een heerlijk dorpse kerstsamenzang van gemaakt", zeggen zij tegen elkaar nadat in recordtijd het plein weer een gewoon plein is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie