Welkom bij de speciale kerstnachtviering voor jongeren

15 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De nacht van 24 op 25 december is Kerstnacht: een bijzondere nacht. En een moment bij uitstek voor iedereen om stil te staan bij de betekenis van Kerstmis. M25 nodigt alle jongeren - gelovig of niet - die nacht uit voor een speciale nachtmis. Eentje die begint om 1 uur 's nachts en waarvan je mag zeggen: deze kerstviering swingt.

M25, wat is dat? Nee, geen afdeling van een of andere geheime dienst, maar de naam van de Jongerengroep van de H. Joannes de Doperkerk. "Onze groep ontstond enige tijd geleden. Wij richten ons op kerkelijke activiteiten speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar", vertellen enkele leden. "Waar onze naam vandaan komt? M25 staat voor Mattheus 25, een Bijbeltekst waarin mensen worden aangemoedigd om goed te doen voor anderen. Dat leek ons een mooi motto. Er bestond al zo'n groep in Rotterdam, met dezelfde naam. En die heeft ons geïnspireerd om hier iets vergelijkbaars op te starten."

Goed doen voor anderen, daarvoor zijn in deze regio mogelijkheden genoeg. M25 was dan ook onlangs actief voor Stem in de Stad, een project voor daklozenopvang in Haarlem, waar geholpen is met eten uitdelen. En dat is ongetwijfeld niet hun enige project. "We hebben een website (m25hoofddorp.nl) met onze activiteiten. En ook een Facebook- pagina (https://www.facebook.com/M25Hoofddorp). Daar kondigen we van tevoren aan wat we zoal van plan zijn. Maar eerst wordt het Kerstmis en dat is voor ons - we zijn onderdeel van de r.k. kerk - een heel belangrijk feest, dat we graag willen vieren met zoveel mogelijk leeftijdgenoten. Gelovig zijn speelt daarbij geen enkele rol: iedereen is welkom om de geboorte van Christus met ons mee te vieren. We doen dat in onze kerk aan de Kruisweg en beginnen om 1.00 uur 's nachts. Met muziek zorgen we ervoor dat er swing in zit: Black 'n Blues, een jongerenband die indertijd is gestart vanuit Pier K doet mee. En ook Vrolijk Vuur, een gospelkoor dat hoort bij onze kerk, laat van zich horen. Het wordt een echte Kerstspecial, deze nachtmis, speciaal voor jongeren. Wie die mist, heeft wat gemist!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie