Waterpolo-dames ZPCH zijn Winterkampioen

15 december 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De dames van ZPCH speelde zaterdag hun laatste wedstrijd voor de winterstop. HBW 3 uit Hilversum kwam op bezoek in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Nummer 2 op de ranglijst, VZC uit Veenendaal had eerder op de dag de 3 punten reeds binnen gehaald. Dit gaf extra dimensie aan de wedstrijd van ZPCH.

Waar de Hoofddorpse dames de laatste wedstrijden nog worstelde met het scorend vermogen, ging dit deze wedstrijd ogenschijnlijk moeiteloos. Er werd als een goed geoliede machine collectief gespeeld. Stuk voor stuk werkten de dames hard en hielpen elkaar, waar nodig. Hierdoor creëerde de thuisploeg veel kansen, die veelal ook zorgvuldig benut werden.

HBW kreeg twee keer een strafworp toegekend na een zware overtreding van ZPCH. Goalie Amber Schuijt hield beide keren het doel schoon. Kim van Velzen en Brigitte Schuijt waren de topscoorders aan de kant van ZPCH. Na 4 periodes van 5 minuten netto speeltijd stond er een 14 - 1 overwinning op het scorebord.

Deze wedstrijd hadden de dames ook weer een pupil van de week, deze week extra speciaal. Door wat hulp van de scheidsrechter, mocht Ashira Manberg met toestemming van de tegenstander de laatste halve minuut van de wedstrijd meespelen. In deze tijd heeft ZPCH nog eenmaal gescoord mede dankzij Ashira.

Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien, zeker door de teamspirit van ZPCH. Door deze punten hebben de Hoofddorpse dames 30 punten uit de eerste 11 wedstrijden behaald. Hiermee staan ze aan kop in Regioklasse 2A met zes punten voor op de nummer twee. ZPCH is daarmee officieus Winterkampioen.

Zaterdag 17 januari 2015 speelt ZPCH om 19.30 uur uit in Diemen tegen De Meeuwen 1.