Dorp breekt lans voor Graanpakhuis

15 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN - Het was een aftands pand, maar na de grondige renovatie straalt het historische graanpakhuis als nooit te voren. Hoog tijd dat de eigenaar zijn droom kan verwezenlijken, krijgen B en W te horen tijdens het werkbezoek aan Vijfhuizen.

Het probleem zit hem in de wijziging van het bestemmingsplan, betoogt Cok de Ruyter namens de dorpsvereniging. "Het hele dorp is blij dat het pand zo fantastisch mooi is opgeknapt. We snappen allemaal dat procedures doorlopen moeten worden, maar zo snel mogelijk duidelijkheid zou zeer wenselijk zijn." De Ruyter vindt Henri Das, sinds mei van dit jaar voorzitter van de ondernemersvereniging, aan zijn zijde. "De nieuwe eigenaar heeft een aanvraag ingediend om het bestemmingsplan te wijzigen. Hij wil het pand een horecabestemming geven. Er zijn bezwaren ingediend, maar helaas komt er maar geen schot in de zaak."

Wat ook maar niet wil vlotten is duidelijkheid voor Hendriks Benzine. Zoals bekend wil het bedrijf verhuizen van de dijk naar een locatie naast de Drie Merenweg. Het dorp is voor dit plan en de gemeente wil graag medewerking verlenen. Brieven daarover zijn naar de provincie gegaan, maar antwoorden blijven uit. "Er dreigt nu een ernstige kink in de kabel te komen", laat Das weten. "De optie op de beoogde locatie loopt eind van dit jaar af. De eigenaar van de grond wil er een opslag bouwen en heeft laten weten op korte termijn om de tafel te willen. Geacht college, het is inmiddels 5 voor 12 voor Hendriks."

Communicatie. Volgens De Ruyter wil dat maar niet lukken bij de gemeente. "De email over het opknappen van de Kromme Spieringweg wordt naar Badhoevedorp gestuurd zodat wij van niets weten en op onze brief van 26 september over de verkeersdrempel in de Vijfhuizerweg hebben we nog steeds geen antwoord terwijl mensen ons daarover wel bevragen." Tot ergernis van wethouder Marjolein Steffens. "Dit hoor ik helaas vaker. Eén belletje dat we er mee bezig zijn en de vraag nog even geduld te hebben is toch niet zo moeilijk?"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie