Vijfhuizen: zelf seniorenwoningen bouwen

15 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Ook plannen voor camperpark bij Drie Merenweg

VIJFHUIZEN - Vijfhuizense ondernemers die de desolate aanblik beu zijn en aan de Groeneweg nieuwe seniorenwoningen willen bouwen. Een locatie bij de Drie Merenweg waar campers kunnen staan. Twee initiatieven die tijdens het bezoek van B en W aan het dorp werden toegelicht.

Door Frans Witteman

Ze zijn niet bepaald een sieraad voor het dorp, de seniorenwoningen aan de Groeneweg. In het verleden zijn er plannen geweest om er iets nieuws voor in de plaats te zetten, maar het is er nooit van gekomen. En dat terwijl er behoefte is aan woningen voor ouderen. Corporatie Ymere heeft geen geld en wil niet verder gaan dan ze voor tien jaar opknappen. "Weggegooid geld", laat Henri Das, voorzitter van Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV) het gemeentebestuur weten. "Ondernemers hier willen de woningen voor het symbolische bedrag van één euro per stuk van Ymere overnemen en zelf aan de slag gaan. In een gezamenlijke brief hebben OVV en de dorpsvereniging Ymere verzocht hieraan medewerking te verlenen. Uit maatschappelijk oogpunt hopen wij dat Ymere 'ja' zegt." Het huidige complex telt twintig woningen. Slechts in twee wonen senioren. Zeventien worden er anti-kraak bewoond, een huis staat leeg.

Een locatie waar campers kunnen staan. Een naam heeft hij al: Camper park N205. Tegen de Drie Merenweg aan en dus ruimschoots op afstand van de woningen in de wijk Stellinghof. Dat is wat zelfstandig ondernemer Roel de Zanger voor ogen heeft. Het wordt geen woonwagenkamp, het wordt geen camping, zegt de Hoofddorper. Geen tenten, geen caravans, maar een plek voor uitsluitend kampeerauto's met uiteraard de bijbehorende voorzieningen als watertappunten, faciliteiten om vuilwater kwijt te kunnen en om de inhoud van het chemisch toilet te kunnen lozen. En met 24/7 bewaking. De Zanger schat dat in het hoogseizoen zo'n 50 campers per dag zullen komen met uitschieters van 100 stuks tijdens bijvoorbeeld de Keukenhof. "Het is goed voor de gemeente én voor de Vijfhuizende horeca en winkeliers want dergelijke voorzieningen komen er niet. Op een ontbijtservice in samenwerking met de plaatselijke bakker na." De jaarlijkse kermis, waarvoor nog steeds geen enkele voorziening is, kan op de huidige locatie blijven en gebruik maken van de faciliteiten van het park. Libéma, de exploitant van Expo Haarlemmermeer, staat positief tegenover het plan en datzelfde geldt voor de Vijfhuizense dorpsvereniging.

Vanavond,18 december is in het dorpshuis een informatie-avond over het plan. Deze begint om 20 uur.

Foto:

Het college van B en W brengt tevens een bezoek aan Kunstfort Vijfhuizen. Foto Trudy Witteman.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie