Voedselpakketten voor de minder bedeelden

16 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP- Zo'n twintig vrijwilligers kwamen afgelopen zondagochtend bij elkaar in De Rustende Jager. Daar stonden tafels vol met levensmiddelen en andere producten die ingepakt werden voor de minder bedeelden. Initiatiefnemers Robèrt Jezewski en zanger Gerry Holland van de actie Geen cent te makken lieten weten zeer blij te zijn dat dit mogelijk was. "Super dat zoveel mensen hieraan meewerken," aldus Holland. "Echt een kippenvelmomentje," vult Jezewski aan.

In oktober startten beide heren met de voorbereidingen van Geen cent te makken. Het is voor het tweede jaar dat ze deze actie op touw zetten. Met succes werd een Facebook pagina in het leven geroepen met ruim 2000 leden binnen korte tijd. Door hun enorme netwerk sloten al snel velen anderen zich bij hen aan. Familie, vrienden, bekenden en andere betrokkenen.

Holland en Jezewski: "We hebben een rommelmarkt georganiseerd en mensen leverden hun supermarkt-spaarzegels in, waarmee we veel levensmiddelen konden kopen. Ook ontvingen we anonieme donaties. Afgelopen vrijdag zijn we alles voor de pakketten van dit jaar gaan inkopen bij de Jumbo in Hoofddorp. Daar werd tot onze verrassing nog een bestelbus vol met producten gedoneerd voor het goede doel. Geweldig toch? Alles bij elkaar is er ongeveer voor een bedrag van 2500,- euro aan producten geschonken, die verdeeld worden over ongeveer 200 pakketten."

Buiten de polder

Het zijn niet alleen vrijwilligers uit de polder die de actie een warm hart toedragen. Ook ver daarbuiten kwamen betrokkenen om actief mee te helpen. Kimberley Deijs, bekend van de reallife tv-soap Een huis vol, was speciaal naar Nieuw-Vennep afgereisd. Samen met een van haar broers hielp ze mee met inpakken. "Wij zijn thuis met twaalf kinderen. Toch hebben wij altijd genoeg eten. Maar ik besef dat dit niet voor iedereen zo is. Ik wil graag iets doen voor anderen."

Zo ook de Belgische Kizzy Wijnands. Met de trein van kwart voor 6 was zij in alle vroegte vertrokken vanuit de provincie Antwerpen. "Ik hoorde hierover en dacht: ik wil iets bijdragen. Ik heb een bonbon-winkel en heb pralines geschonken." Wijnands is een grote fan van zanger Gerry Holland, wat ongetwijfeld ook een beetje heeft meegespeeld om hier in de Rustende Jager heel de dag te komen inpakken.

De voedselpakketten variëren wat betreft inhoud en zijn afgestemd op de doelgroep, waarvoor ze bestemd zijn. Jezewski: "We gaan ze deze week zelf brengen naar de tien zwervende gezinnen in de Haarlemmermeer en hebben ergens op een locatie afgesproken. Ook hebben we pakketten voor het Leger des Heils en voor Beschermd Wonen in Hoofddorp. Vrijdag tijdens de kerstmarkt op het Harmonieplein leveren we de rest van de pakketten in voor de Voedselbank."

Zaterdagavond 20 december wordt de actie afgesloten met een artiestengala in de Rustende Jager, dat gratis toegankelijk is. Zanger Gerry Holland zal dan ook zijn hit Geen cent te makken ten gehore brengen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie