Demodag SV Pax met Nijntje, Epke en Casimir

16 december 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Een beproefd recept op een nieuwe locatie. De tribunes van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander zaten goed vol tijdens de vier voorstellingen van de Demodag van SV Pax. Meer dan 1.200 jeugdleden van de vereniging schitterden zaterdag 13 december op de vloer van de grote sporthal.

De variatie in het programma is groot. De groep Nijntjes, 2,5 à 3 jaar, vertederen het publiek als ze al buitelend en kruipend in hun rode pakjes met konijnenoren een gymparcours afleggen. Woensdag krijgen ze hun beweegdiploma omdat ze de allereerste technieken van goed bewegen onder de knie hebben. De 15 plus groep heeft meteen de lachers op zijn hand als een deel van de jongens opkomt in ballettutu's. Daarna bewijzen ze door onder andere salto's en overslagen op de tumblingbaan dat 'gymnastics' van alle sporten toch 'simply the best' is.

"Het is best spannend", zeggen Liv van 8 en Nikki van 6 jaar terwijl ze aan de zijkant ongeduldig op de banken heen en weer bewegen. "Maar zelf optreden is wel het leukste", vinden de meiden. Ze hebben pappa en mamma ontdekt op de tribune en zwaaien enthousiast in hun richting. "Hè dat is Rogier, die zat bij mij in de klas", roept Liv als haar aandacht toch weer naar de optredens gaat. "Nou, die jongens zijn best goed", vindt ze. De vloer is oranje gekleurd met allemaal jongetjes die 'Epke en Casimir' willen worden. "Ik zit ook op dans", zegt Nikki terwijl ze naar een modern dansnummer van de streetdancegroep kijkt. Maar de ritmische gymnasten met een klassieker optreden oogsten ook bewondering met hun elegante bewegingen met bal en lint. Net als de dames van de turnselectie die op het nummer 'stille liefde' van Simone Kleinsma een echte show weggeven. Ook de herenselectie zorgt weer voor een spectaculair optreden. De jonge talenten en nationaal geselecteerde turners als Casimir Schmidt beelden samen "de Helden van morgen" uit. Hierbij laten ze onder groot applaus hun "kunnen van vandaag" zien. Het sluitstuk van iedere voorstelling is een gezamenlijke demonstratie van alle trainers en trainsters. Zij hebben duidelijk het dansen en turnen nog niet verleerd. "Het speciale van de Demodag is toch wel het clubgevoel", zegt Raymond, een van de trainers. "Op deze dag zie je alle disciplines van de vereniging voorbij komen en voel je de betrokkenheid. De Demodag is elk jaar weer een unieke gezamenlijke productie."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie