Oud-wethouder Steffe Bak op CDA-lijst provinciale verkiezingen

16 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Oud-CDA-wethouder Steffe Bak staat nummer 32 op de kandidatenlijst van zijn partij voor de provinciale verkiezingen in maart. De Vijfhuizenaar is daarmee niet de hoogst genoteerde inwoner van Haarlemmermeer bij de christen-democraten.

Wilma van Andel uit Badhoevedorp staat namelijk op 13. Zij is medewerker van de Statenfractie en zodoende op de hoogte van vele dossiers uit de provinciale politiek. Als Statenlid of als medewerker wil zij de belangen van Haarlemmermeer naar voren blijven brengen.

Van Andel: "Er worden vanuit het provinciehuis in Haarlem vele miljoenen verdeeld voor plannen met een bovenregionaal belang, denk aan de snelle buslijnen en Park21. Het CDA bedrijft daarbij politiek waarbij de mensen en niet de markt of de overheid centraal staan en daar werk ik graag aan mee."

Huidig Statenlid Cees Broekhoven uit Nieuw-Vennep neemt na 12 jaar afscheid van de Noord-Hollandse Staten. Als lijstduwer op plek 38 wil hij het belang van deze verkiezingen benadrukken: "In de provincie gaat het vaak over projecten die over meerdere jaren zijn uitgesmeerd en waarvan je het resultaat pas later ziet. Een goede controle hierop is ontzettend belangrijk, omdat er veel geld in omgaat."

Tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten worden er 18 maart ook waterschapsverkiezingen gehouden. Agrariër en oud-raadslid Erik Oostwouder ui Zwanenburg staat daarbij als 4de op de CDA-lijst. Voormalig raadslid Ed Koster staat 14de op deze lijst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie