Heerlijk relaxen in een fluisterbad in een kasteel appartement

16 december 2014 om 00:00 Ondernemend

NIEUW-VENNEP - Het Huis van de Week is een bijzonder fraai driekamer hoekappartement in 'Kasteel Getsewoud' en gelegen aan Habanera 15 in Nieuw-Vennep. Het is het enige appartement in het gebouw met een prachtige erker. Maar er zijn meer bijzonderheden in deze woning.

"Het is een hele fijne plek om te wonen", vertelt Anneke. "Wij wonen hier nu bijna acht jaar. Eerlijk gezegd zijn wij te vroeg naar een appartement gegaan. En heus, gelijkvloers wonen is echt heerlijk. Zonder twijfel. We missen de tuin. We willen eigenlijk liever gelijkvloers blijven wonen, maar dan in een huis met een tuin. We hebben wel een lekker groot- deels overdekt- balkon of loggia, hoe je het noemen wilt, en daar is het echt genieten. We missen het om lekker met onze handen in de aarde te wroeten…. Dit is een ideale woning voor mensen die geen trappen meer willen lopen of in een rolstoel zitten. In de voordeur zitten bijvoorbeeld twee kijkgaatjes; één op rolstoelhoogte."

Door de prachtige erker is de woonkamer niet alleen groter, maar ook veel lichter. "En we zitten er ook heel vaak", vertelt Cor. "Je hebt echt een geweldig vrij uitzicht. Als het helder weer is kun je helemaal naar Schiphol kijken. Wij hebben wel wat handige dingen in het huis, bijvoorbeeld een Domotica systeem. De lampen in de hal, het toilet en in de badkamer gaan automatisch aan en uit. Dat is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens energiebesparend. En als je wilt kun je bijvoorbeeld ook het openen en dichtdoen van de gordijnen in het systeem zetten. Gemak dient de mens."

Het appartement is gelegen op de tweede verdieping. De woonkamer heeft een oppervlakte van maar liefst 55 vierkante meter. In de ruime provisiekast is eveneens de aansluiting voor de wasmachine en droger. De half open keuken heeft een ontbijtbar en een natuurstenen aanrecht en marmeren tegels en is voorzien van onder meer een koelkast, vriezer, 5-pits gasfornuis, vaatwasser en heteluchtoven met gril. Het gehele appartement, met uitzondering van de badkamer en het toilet, is voorzien van een fraaie laminaatvloer. De wanden zijn voorzien van spachtelputz.

"Toen wij hier kwamen wonen hebben we ook de badkamer groter laten maken", vertelt Anneke verder. "Er is een grote inloopdouche en een wisperpool ligbad. Een fluisterbad noemen ze dat. Een echt bubbelbad mag niet in een flat, dat maakt te veel lawaai. Vandaar deze naam. Maar het is een heerlijk bad en extra diep. En dan zijn er nog twee slaapkamers. De ouderslaapkamer is aan de westzijde en heeft een toegangsdeur naar de loggia. Ook de naastgelegen tweede slaapkamer heeft een deur naar het balkon. Dan is er ook nog een inpandige berging en we hebben een eigen parkeerplaats in de beveiligde parkeergarage. De auto heb je niet echt nodig om boodschappen te doen. Zowel het winkelcentrum Getsewoud als de Symfonie zijn op de fiets en lopend heel makkelijk bereikbaar. En met bus lijn 310 van R-Net ben je zo in Amsterdam of op Schiphol. Het is hier echt fijn wonen en we willen ook graag in de buurt blijven als het appartement is verkocht. We zien wel hoe het loopt. We willen verkopen, we moeten niet. Het is en blijft een ideale woning."

Voor meer informatie:

www.poldermakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie