Nieuwe predikant CGK Nieuw-Vennep

16 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De nieuwe predikant voor de Christelijke Gereformeerde Kerk in Nieuw-Vennep is kandidaat D. (Dennis) van der Wal. Sinds 1 december jl. is hij aan de gemeente verbonden.. Van der Wal zal de predikantsvacature vervullen, die is ontstaan na het vertrek van dominee J.L. de Jong. De gemeente van Nieuw-Vennep is ontzettend blij en dankbaar dat na bijna 6 jaar de vacature vervuld is en zij weer een eigen predikant krijgen.

Van der Wal is - na het aannemen van het beroep vanuit de gemeente van Nieuw-Vennep - samen met zijn echtgenote en drie kinderen vanuit Apeldoorn naar Nieuw-Vennep verhuisd. De gemeente van Nieuw-Vennep is de eerste gemeente waar hij werkzaam zal zijn. Van der Wal wilde tijdens zijn middelbare schooltijd al predikant worden. Via MBO, HBO, de propedeuse van Godsdienst Pastoraal Werk en een jaar klassieke talen in Kampen heeft hij onlangs de predikantsopleiding aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) met goed gevolg afgerond.

Dominee Van de Kamp uit Hoogeveen zal kandidaat Van der Wal op vrijdag 19 december a.s. in een speciale dienst bevestigen in het ambt van predikant. Aansluitend zal dominee Van der Wal zijn intrede doen in de gemeente. De dienst vangt aan om 19.30 uur.

Dominee Van der Wal zal Eerste Kerstdag voorgaan in een dienst die om 9.30 uur aanvangt.

De diensten worden gehouden in het kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Nieuw-Vennep (Dorpstraat 27).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie