Pakket aan maatregelen tegen wateroverlast in Zwanenburg

16 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Vergroting van de capaciteit van het riool en verbreding van de tocht langs de Troelstralaan. Dat zijn enkele maatregelen die zijn bedacht om de jarenlange wateroverlast in Zwanenburg te bestrijden. Het college van burgemeester en wethouders heeft het pakket aan maatregelen dinsdag bekendgemaakt.

Delen van Zwanenburg kampten afgelopen zomer na hevige plensbuien opnieuw met enorme wateroverlast. Met name in de Marialaan en de Kastanjelaan was het op sommige plekken bar en boos. Er werden wat voorlopig maatregelen genomen om een herhaling te voorkomen en het college zegde toe dat er voor het eind van het jaar een plan zou komen om de overlast ook op langere termijn te bestrijden.

Dat plan ligt er nu. Een van de ideeën is om de capaciteit van het riool in met name de Domineeslaan en de Lindelaan te vergroten. Daarnaast wordt de tocht naast de Troelstralaan verbreed. De werkzaamheden starten begin volgend jaar en duren tot medio 2016.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water zei dinsdag bij de presentatie dat het college nog verder wil nadenken over een goede aanpak van de overlast op het allerlaagste punt van het dorp, de zogeheten kuil van Zwanenburg. Die is in de Marialaan en Kastanjelaan te vinden. De planning is dat dit nadere plan eind maart of begin april volgend jaar klaar is.

Wethouder Steffens roemde inwoners van Zwanenburg, die actief hebben meegedacht over een oplossing voor de waterproblemen. Volgens haar zijn de bijdragen die sommige Zwanenburgers hebben aangedragen erg waardevol gebleken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie