Jongerenwerk terug bij MeerWaarde

17 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Welzijnsorganisatie MeerWaarde wordt vanaf volgend jaar weer verantwoordelijk voor al het jongerenwerk in de gemeente. Wethouder Tom Horn van Welzijn heeft dat dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse gesprek met de pers.

MeerWaarde maakte sinds eerder dit jaar geen deel meer uit van het zogeheten mobiele team, dat wordt ingezet bij acute problemen met jongeren. De gemeente was niet tevreden over de deelname van jongerenwerkers van MeerWaarde en besloot daarom met een andere organisatie in zee te gaan.

Het vertrouwen in MeerWaarde is inmiddels zodanig hersteld dat de gemeente graag bij de organisatie terugkeert, zo zei wethouder Horn. Volgens hem hebben de 12 tot 15 jongerenwerkers een training gehad en zijn ze daardoor beter toegerust voor hun vaak moeilijke taak. "In het verleden had je nauwelijks een goede opleiding voor jongerenwerkers. Je moest het maar in de praktijk leren. Dat is tegenwoordig niet voldoende meer. Jongerenwerk is best een lastige tak van sport geworden. Je moet niet alleen activiteiten kunnen organiseren, maar bijvoorbeeld ook analyses maken."

Het mobiele team is in de nieuwe opzet geen apart onderdeel meer van het jongerenwerk maar maakt deel uit van het totale pakket.

Er is deze week meer goed nieuws over het jongerenwerk. Het college heeft in een brief aan de gemeenteraad gemeld dat de openingstijden van diverse jongerencentra volgend jaar worden verruimd. De stichting Maatvast, die naast de dorps- en wijkcentra ook de jongerenvoorzieningen beheert, heeft daartoe besloten. Jongerencentra langer open houden was een oude wens van de gemeenteraad, die nu dus in vervulling gaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie