Dakloze gezinnen met kinderen naar anti-kraakwoning

18 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Drie dakloze gezinnen met één of meerdere minderjarige kinderen worden op korte termijn ondergebracht in een anti-kraakwoning. De verwachting is dat een eerste gezin al voor de jaarwisseling kan worden geplaatst. Dat heeft het college laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

Wethouder Tom Horn van Welzijn deed in oktober een oproep aan alle dakloze huishoudens om zich te melden. Hij stelde dat gezinnen met minderjarige kinderen niet op straat mogen zwerven.

Uiteindelijk hebben 16 huishoudens zich bij de gemeente gemeld. Het ging daarbij om 13 gezinnen met minderjarige kinderen. Voor 10 gezinnen is inmiddels een oplossing gevonden. Die oplossing bleef vooralsnog uit voor 3 gezinnen.

De gemeente heeft overleg gehad met verhuurder Ad Hoc, die anti-kraakwoningen beheert. Die heeft op korte termijn onderdak beschikbaar gesteld. De verwachting is dat de betrokken 3 gezinnen maximaal 2 jaar in de anti-kraakwoningen kunnen blijven.

Verder werkt de gemeente aan zogeheten midstay-woningen op de plek aan de Hoofdweg waar tot voor kort de maatschappelijke opvang voor daklozen was. Omwonenden en de wijkraad zijn hier inmiddels van op de hoogte gebracht. Ook in die midstay-woningen kunnen gezinnen zo'n 2 jaar verblijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie