Zorg bij inwoners over fijnstof door vliegverkeer

18 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Inwoners van Haarlemmermeer zijn bezorgd over recente berichten over fijnstof van vliegtuigen die vanaf de Kaagbaan opstijgen. Fractievoorzitter Nicole Mulder van GroenLinks stelde er donderdag tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen over.

TNO deed recent onderzoek naar de gevolgen van fijnstof. Met name bewoners van woonwijken in Amsterdam en Amstelveen zouden veel last hebben van de fijnstof die bij het vliegverkeer vrijkomt. Volgens Mulder is haar partij benaderd door verontruste inwoners. Zij wilde weten hoe het college hier tegenaan kijkt en of er mogelijk nader onderzoek nodig is.

Wethouder Adam Elzakalai van Luchthavenzaken zei voorstander te zijn van nader onderzoek, maar dat dit inmiddels is toegezegd door verantwoordelijk staatssecretaris Wilma Mansveld. Hij zei zich te willen inzetten om ook Haarlemmermeer bij dit onderzoek te betrekken.

Elzakalai zegde toe dat er volgend jaar een rapportage komt over allerlei zaken die met Schiphol te maken hebben. Daarna kan de gemeenteraad er ook over praten. TNO heeft zich al bereid getoond om een toelichting te geven op het onderzoek over fijnstof.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie