Meerderheid raad voor verhoging parkeertarieven

19 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met verhoging van de parkeertarieven met 11 procent. De fracties van Forza!, Van der Veer/Van der Linden, Eén Haarlemmermeer en SRH stemden tegen.

Ook de VVD stemde uiteindelijk in met het voorstel. VVD-raadslid Jurgen Nobel zei dat zijn fractie instemt, maar dat de VVD wel verwacht dat het college begin volgend jaar met een strategische parkeernota komt waarin alternatieven om extra parkeerinkomsten binnen te halen worden meegenomen.

Nobel was vorige week nog erg kritisch over het collegevoorstel. Hij trakteerde verantwoordelijk VVD-wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer zelfs op een oranje kaart.

De kritiek was tegen het zere been van de andere coalitiepartijen, HAP, D66 en PvdA. Die hielden vast aan het coalitieakkoord, waarin staat dat de parkeertarieven beperkt kunnen worden verhoogd om de begrote opbrengst te kunnen behalen.

HAP-raadslid Johan Rip toonde zich tevreden over de ommezwaai bij de VVD. "Zoals premier Rutte al zegt: afspraak is afspraak.''

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie