Gemeenteraad gaat voor flitsvergunningen

19 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - De gemeente gaat op korte termijn de flitsvergunning invoeren. De gemeenteraad heeft daarover donderdagavond een motie van het CDA unaniem aangenomen.

CDA-raadslid Herman Koning zei in een toelichting dat een flitsvergunning een enorme winst kan betekenen voor inwoners en bedrijven. Bij een flitsvergunning handelt de gemeente een aanvraag veel sneller af dan nu het geval is. De behandeling van een aanvraag neemt nu nog 8 weken tot 6 maanden in beslag.

CDA'er Koning stelde dat dit veel sneller kan. Hij wees erop dat zo'n 20 gemeenten in Nederland Haarlemmermeer inmiddels zijn voorgegaan. Daar is de flitsvergunning een succes. Simpele vergunningen, zoals voor een tuinhuis, berging of dakkapel, zouden in 1 tot 5 dagen kunnen worden afgedaan. De afhandeling van meer gecompliceerde vergunningen zou kunnen worden bekort van 2 tot 4 weken.

Het CDA kreeg steun van alle andere fracties in de raad. Ook wethouder Derk Reneman van Vergunningen vond het een goed idee. Hij stelde voor dat hij de gevolgen van de flitsvergunning op een rijtje gaat zetten en dat het college begin volgend jaar met een voorstel komt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie