Eigentijds kerstfeest op het Kaj Munk College

19 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Eigentijds kerstfeest op het Kaj Munk College

Het Kaj Munk College te Hoofddorp - een school voor voorgezet onderwijs met aandacht voor science en thechnasium alsook voor kunst, cultuur en levensbeschouwing.

Op levensbeschouwelijk gebied heeft deze van oorsprong christelijke school met een open karakter sinds drie jaar een oude traditie in het leven geroepen - namelijk het gezamenlijk vieren van het kerstfeest.

Dat je oude tradities een eigentijdse vorm kan geven, lieten de leerlingen van onderbouw science en technasium al op de avond van donderdag 18 december zien. Toen toverden zij in de aula van het Kaj Munk College hun beta versie van het kerstfeest tevoorschijn. Dit deden zij door in hun kerstoptredens gebruik te maken van o.a. moderne technologie zoals computers, mobiele telefoons en interactieve quizzen enz.. Ook bouwden ze hun eigen "glazen huis" na om geld in te zamelen voor het goede doel van Serious Request.

Het kerstfeest werd op de ochtend erna voortgezet in de imposante Rooms Katholieke Kerk "Johannes de Doper" te Hoofddorp. Daar hebben de rest van de onderbouwleerlingen het kerstfeest gevierd met optredens die varieerden van toneelstukken, zang, dans of zelfgemaakte gedichten van de leerlingen met het thema kerst tot optredens van leraren. In al deze activiteiten werd het samenzijn ongeacht de (levensbeschouwelijke) achtergrond benadrukt waarna de mavo leerlingen samen met hun mentoren gingen lopen naar het Glazen Huis in Haarlem.

Voor de bovenbouwleerlingen werd het kerstmoment op deze ochtend van 19 december op school zelf georganiseerd in een wat intiemere sfeer. Deze laatste groep leerlingen kreeg, na een euforisch kerstbal met veel dans een avond van tevoren, nu de gelegenheid de meditatieve stilte behorend bij de kerstgedachten samen te beleven door te luisteren naar de kersttoespraken, kerstliedjes of gedichten zorgvuldig voorgedragen door hun klasgenoten en de leraren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie