Fred Delfgaauw zit 'In de wachtkamer van de liefde'

19 december 2014 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP - 'In de wachtkamer van de liefde' kent een aantal kleurrijke personages. Ze hebben allemaal een verhaal over hun zoektocht naar de liefde. De zoektocht naar de liefde is ook een zoektocht naar de reden van bestaan: zonder liefde en de wederkerigheid daarin, lijkt het leven zinloos. Die universele ervaring kent een scala aan verschijningsvormen, soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar. Na ruim 30 jaar heeft Fred Delfgaauw een geheel eigen theaterstijl gecreëerd. Herman van Veen zei ooit: "Delfgaauw is een gezelschap in zijn eentje. Humor en ontroering liggen in zijn aangrijpende voorstellingen altijd pal naast elkaar." De première van 'In de wachtkamer van de liefde' van Fred Delfgaauw is op vrijdag 9 januari om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Na een aantal jaren van samenwerking met o.a. Sjaak Bral, Bert van der Brink en meerdere jonge talenten maakt Delfgaauw weer een soloproductie. Gezien de positieve ervaringen van de eerdere samenwerkingen met collega's uit het vak heeft hij een aantal bekende theaterpersoonlijkheden benaderd om mee te schrijven aan deze nieuwe soloproductie, om zodoende een personage voor hun rekening te nemen die Fred Delfgaauw op onnavolgbare wijze tot leven zal laten komen. Dit zijn: Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral.

Al heel wat jaren heeft de pers zeer lovend en respectvol geschreven over de voorstellingen van Fred Delfgaauw. Opvallend daarbij was dat het unieke karakter van zijn theatervorm meermaals werd benadrukt. "Meer dan eens heeft Delfgaauw bewezen een vormvaste theatermaker te zijn, uniek in Europa en wellicht in de hele wereld". (AD). "Deze grootmeester is niet te vatten in woorden, er is maar één manier, je moet het meemaken". (Volkskrant).

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 9 januari - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie