Bijzondere Kerstwandeling door Getsewoud

21 december 2014 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Het is rumoerig in de Wayesteinsingel. Groepjes mensen lopen langs. Maar onder de brug, de verbinding tussen noord en zuid Getsewoud is het stil. "Hallo Maria!", roep een engel. Hij zit onder de brug. "Je hoeft niet te schrikken, ik heb goed nieuws voor je. Je bent zwanger!" Maria is verbaasd. Ze laat weten dat dat eigenlijk onmogelijk is. "Maar, dat kan niet, ik ehhh….." ze hakkelt, "maar ik ben nog nooit met een man naar bed geweest", weet Maria uiteindelijk uit te brengen.

Het is een tafereel uit het kerstverhaal. In Getsewoud is de lichtjesparade aan de gang. Duizenden mensen nemen de moeite om te genieten van het kerstverhaal. Uitgevoerd en georganiseerd door mensen van CrossPoint. Het thema van de wandeling is: 'Ga je mee op reis'. De kaarsen dirigeren de wandelaars door de wijk en langs de taferelen. Zo staat er midden in het winterpark een koor prachtige kerstliederen te zingen. Ietsjes verderop wordt de groep wandelaars tegen gehouden door Romeinen. "U moet zich allen inschrijven", is hun boodschap.

Het is een bijzondere wandelingen waar de grote en de kleine bezoekers zichtbaar van genieten. Eenmaal aan het einde gekomen kunnen zij allen genieten van het kindje Jezus. In de een heuse stal zitten Jozef en Maria en een 'echte' Jezus in hun armen.

De wandeling eindigt in Zomerpark. Daar worden de duizenden bezoekers getrakteerd op een warme chocomel of koffie en een heerlijke oliebol. En is het na praten over een bijzondere tocht door hun eigen wijk!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie