De Ark op de bres voor misbruikte meisjes

22 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Met hele school zingen, klussen en knutselen

NIEUW-VENNEP - Zingen, klussen en knutselen voor Serious Request. De 375 leerlingen van basisschool De Ark hebben zich optimaal ingespannen voor misbruikte meisjes in oorlogsgebieden. "We hebben met de hele school een fantastisch bedrag opgehaald. Om trots op te zijn," laat adjunct- directeur Dirk van 't Wout weten. De cheque van 3439,33 euro werd afgelopen vrijdag in alle vroegte door leerlingen van groep 8 overhandigd aan het Glazen Huis in Haarlem.

Désirée van Ommen

Van 't Wout: "We vinden het als Christelijke school belangrijk om stil te staan bij mensen die het minder hebben. Wij hebben zo veel, zij zo weinig. Enkele keren per jaar organiseren we acties voor een goed doel. Die acties variëren van de pepernoten-actie tot de Edukans-actie. Vijf weken geleden dachten we: hoe gaan wij onze bijdrage leveren aan Serious Request?"

Er werd contact gezocht met Serious Request en Rode Kruis-medewerkers hebben toen gastlessen verzorgd voor de hele school. Voor elke groep, op het niveau van de leerlingen. "We zijn daar zeer tevreden over. Het was zeer educatief. Een duidelijk verhaal met powerpoint presentatie."

Hulp-Piet

Isabella Faas (12) uit groep 8 vertelt: "Ik heb vuilnis en statiegeldflessen weggebracht, boodschappen gedaan, de was opgehangen en voor de kinderen van mijn moeders vriendin heb ik in de winkels sinterklaas cadeautjes gehaald. Ook ben ik hulp-Piet geweest. Allemaal voor het goede doel! Alles bij elkaar heb ik 50 euro opgehaald. Ik vond het leuk om te doen." Ook haar klasgenoten deden mee met een heitje voor een karweitje. "De leerlingen waren zeer fanatiek met het verrichten van klusjes in huiselijke sfeer. Ze hebben ook de ramen gewassen voor 2 euro van de auto's op het parkeerterrein van de school. Gewoon met een flesje glassex en keukenrol gingen ze aan de slag. Geweldig toch? En zelf bedacht. Het leverde al heel snel 80 euro op," aldus Van 't Wout.

Kerstmarkt

Daarnaast werden door de bovenbouw-leerlingen ook originele kerstballen en fotolijstjes en kaarsenhouders van zilver en goud geverfde pasta geknutseld. Ook had elke leerling zijn eigen creatieve kerststukje gemaakt. Al deze zelfgemaakte werkjes werden te koop aangeboden op de kerstmarkt die afgelopen donderdagavond werd gehouden op dependance De Sloep, behorend bij De Ark. Voor de bezoekers was er koffie en glûhwein.

Van 't Wout: "Het was een gezellig en geslaagd samenzijn".

De jongere leerlingen van groep 1 t/m 4 hadden ook hun best gedaan. Zij hebben kerstliedjes ingestudeerd en gaven twee kerstconcerten op de school. Best spannend. Ouders en opa's en oma's konden hier een toegangskaartje voor kopen. En niemand die dit wilde missen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie