GIG haalt ruim vijfduizend op voor goede doelen

22 december 2014 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Wethouder Derk Reneman en Ruud van Hecke, directeur Rabobank, hadden zaterdag 20 december de eer om de zevende editie van GIG te openen. GIG is een jaarlijkse benefietshow voor Hospice Bardo en Adamas Inloophuis. Jonge talenten - tussen 12 en 25 jaar - zorgen voor een unieke combinatie: ze tonen niet alleen hun veelzijdige talent, maar zetten zich ook heel bewust in voor de zieke en stervende medemens in hun nabije omgeving. Tijdens deze zevende editie is er een bedrag van 5345,23 opgehaald.

In een uitverkochte grote zaal van Schouwburg De Meerse streden er twaalf acts voor de titel 'beste act GIG 2014'. Naast de hoofdprijs van 1000 euro, konden de talenten dit jaar ook een tweede en derde prijs in de wacht slepen van respectievelijk 500 en 250 euro.

Zangeres Nina Kraak sleept met haar vertolking van 'NothingReallyMatters' van Mr Probz de 1e prijs van GIG competitie binnen. Maar ook dansduo met Brandon Bos en Carlijn Bakker, en zangeres Helen Boekelaar vielen in de prijzen. Zij werden respectievelijk tweede en derde plaats.

Naast de deelnemers uit het competitieve deel streden dit jaar ook weer drie basisscholen voor de titel beste kinderkoor van GIG 2014. In deze categorie waren er drie prijzen te vergeven. De Albert Schweizerschool won de eerste plaats en daarmee 500 euro, gevolgd door de IJwegschool en Het Palet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie