Langs Berg en Dal realiseert ontmoetingsplek in de Venneperhout

22 december 2014 om 00:00 Ondernemend

NIEUW-VENNEP - Jong en oud, recreant én passant kunnen straks in de Venneperhout genieten van ambachtelijk bereide pannenkoeken, lunches, high tea en diverse vlees- en visgerechten. Staatsbosbeheer biedt Langs Berg en Dal de kans een gezellige, laagdrempelige en sfeervolle plek te creëren en geeft het natuur- en recreatiegebied daarmee een extra impuls.

Eind 2012 startte Staatsbosbeheer een zoektocht naar een professionele en enthousiaste ondernemer die een horecabedrijf zou willen realiseren in de Venneperhout bij Nieuw-Vennep. Na een eerste selectie van geïnteresseerde ondernemers, mochten vier partijen een ondernemingsplan voor de locatie indienen. Uit deze vier kwam het plan 'Venneper Lodge' van Langs Berg en Dal uit Noordwijk als beste uit de bus.

Langs Berg en Dal - al 15 jaar een succesvol restaurant aan de rand van de duinen bij Noordwijk - geeft het beste invulling aan het programma van eisen zoals Staatsbosbeheer dat heeft opgesteld. Aspecten als de uitstraling van het gebouw en een toegankelijk en laagdrempelig aanbod voor een brede doelgroep hebben hierin een rol gespeeld. Positief punt is ook dat de Venneper Lodge een aantal recreatieve arrangementen gaat aanbieden in de Venneperhout voor kinderen, families, sportievelingen en hondenliefhebbers.

Staatsbosbeheer is blij dat er overeenstemming is bereikt over de Venneper Lodge. Riena Tienkamp, districtshoofd bij Staatsbosbeheer: "De Venneper Lodge gaat de Venneperhout aantrekkelijker maken voor een grotere groep mensen. Er valt straks niet alleen meer te beleven, maar mensen kunnen hun wandeling of fietstocht afsluiten met een lekker kopje koffie of iets anders. Daarnaast kunnen de opbrengsten van de erfpacht deels weer worden geïnvesteerd in het beheer van het gebied zelf. Dat is in alle opzichten een verbetering waar vooral de omgeving van profiteert."

Inmiddels heeft Staatsbosbeheer Langs Berg en Dal de ruimte geboden om alle voorbereidingen voor de horecaontwikkeling op de hoek van de IJweg-Getsewoudweg in Nieuw-Vennep in gang te zetten. De bestemmingswijziging wordt doorgezet en ook dient de ondernemer een bouwaanvraag in te dienen bij de gemeente. Ook wordt de omgeving meegenomen in verdere planvorming. Afhankelijk van de doorlooptijd van procedures opent de Venneper Lodge naar verwachting in 2016 haar deuren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie