Fuserende ziekenhuizen zamelen 68.000 euro in voor Serious Request

23 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Het Spaarne Ziekenhuis en het Kennemer Gasthuis hebben maar liefst 60.000 euro bijeen gebracht voor 3 FM Serious Request 2014. Honderden medewerkers hebben daarvoor diverse activiteiten georganiseerd.

Zo zijn er door de medewerkers van de ziekenhuizen braderies en kerstconcerten georganiseerd, zijn babymutsjes en kliekjes uit het restaurant verkocht en zijn er HIV-sneltesten afgenomen en werden bloeddrukmetingen uitgevoerd. De sportievelingen zwommen en renden halve marathons voor het goede doel. Maar ook combinaties met andere organisaties leverden geld op, zoals die van Rondom Zwanger. Hoogtepunt was de veiling van ingebrachte kavels van medewerkers en specialisten. Deze leverde 14.000 euro op.

Bestuursvoorzitter Peter van Barneveld is trots op het resultaat. "Met dit mooie bedrag hebben we laten zien dat twee ziekenhuizen die op het punt staan te fuseren een prestatie van formaat kunnen leveren. Iets kunnen betekenen voor de maatschappij. Dat is wat wij in het toekomstig Spaarne Gasthuis willen voortzetten. Daarnaast dragen wij het goede doel van dit jaar een warm hart toe. Seksueel misbruik van vrouwen en meisjes komt helaas ook in Nederland te vaak voor."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie