Dorpshuis Vijfhuizen nu officieel naar Maatvast

23 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VIJFHUIZEN - Niet meer de dorpsvereniging, maar Stichting Maatvast is per 1 januari aanstaande verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van dorpshuis d'Oude Waterwolf. De overeenkomst daartoe is maandag 22 december ondertekend.

Namens Stichting Maatvast zette directeur Maarten Askamp zijn handtekening. Namens het bestuur van de Vereniging Dorp Vijfhuizen deden dat voorzitter Cok de Ruyter en secretaris Ton Overgaag.

De overdracht van de verantwoordelijkheden voor het monumentale gebouw noemde Askamp 'een mooi moment'. Volgens Askamp heeft Maatvast dan wel het beheer over het gebouw gekregen, maar is en blijft het van de bewoners van Vijfhuizen. Doordat er al een aantal jaren geen beheerscommissie meer was, is het onderhoud van het gebouw er bij ingeschoten. Als gevolg daarvan is er veel achterstallig onderhoud. Maatvast gaat zowel het gebouw als het interieur grondig aanpakken. Om de activiteiten in het gebouw niet in de wielen te rijden zijn de werkzaamheden gepland in de zomer van 2015.

Meer nieuws over de overdracht in de papieren versie van HCnieuws die verschijnt op donderdag 8 januari.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie