Theater Terra viert feest met 'Kikker is jarig' in De Meerse

24 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Kikker is vrolijk, want hij is jarig. Tijd voor een feestje! Maar denken de vriendjes van Kikker daar er wel aan? Het lijkt wel of ze het zijn vergeten. Kikker is jarig' is te zien op zaterdag 17 januari om 14 uur in de grote zaal van De Meerse. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Kikker zijn eerste avonturen beleefde met zijn vriendjes Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje. Net als de boekjes van Max Velthuijs zijn de familiemusicals van Theater Terra inmiddels overal ter wereld een hit. De 25e verjaardag van Kikker viert Theater Terra groots met de nieuwe familiemusical 'Kikker is jarig'. Met de goed gelijkende poppen van Kathelijne Monnens, het heldere script van Dick Feld en de inventieve, sfeervolle decorstukken van Theo Terra. "Kikker laat je hart smelten" schreef Trouw en gaf de voorstelling 4 sterren. Kom ook naar het feestje van Kikker en ga na afloop met Kikker in de foyer op de foto!

Met o.a.: Dick Feld, Babbe Groenhagen en Wesley de Ridder. Dick Feld startte in 1991 zijn samenwerking met Theo Terra. Hij speelde in onder andere 'Kleine Ezel', 'Kikker', 'Spuit Elf' en 'Koekeloere'. Als maker/schrijver werkte hij o.a. mee aan 'Dolfje Weerwolfje', 'De Brief voor de Koning', 'Wonderlijke Reis van Mijnheer Prikkebeen', 'De Gebroeders Leeuwenhart', en 'Dribbel'. Dick won een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn script van 'Kikker' in 2003 en voor zijn script van 'Kikker en zijn Vriendjes' in 2009. Babbe Groenhagen studeerde aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. Ze is al jaren als actrice en poppenspeler betrokken bij Theater Terra, onder andere in de voorstellingen 'Dolfje Weerwolfje', 'Kikker in de Wolken', 'Kikker en zijn Vriendjes', 'Wonderlijke Reis van Mijnheer Prikkebeen' en 'Koning van Katoren'. Wesley de Ridder speelt al van jongs af aan rollen in theatervoorstellingen, onder andere bij het Nederlands Kindertheater. Bij Theater Terra was hij te zien in de voorstellingen 'De Gebroeders Leeuwenhart', 'Koekeloere' en 'De Vuurvogel'. Dide Vonk studeert aan de muziektheateracademie Codarts en maakt in 'Kikker is jarig' haar debuut.

De Meerse grote zaal

Zaterdag 17 januari,14 uur.

www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie